ZAGORAC: Mnogi su pod pritiskom zbog punog "Pionira"

Autor:

Sport

16.10.2018

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana dobro su započeli novu sezonu. Mlada ekipa puna entuzijazma i želje za dokazivanjem ostvaruje odlične rezultate, svakako iznad očekivanja. Košarkaš koji se vratio u Srbiju i obukao dres crno-belih Rade Zagorac otkriva šta se dešava iza kulisa, a šta tek čeka četu Nenada Čanka.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Zagorac je dao intervju za sajt Evrokupa u kome je pričao o mnogim stvarima vezanim za sadašnji tim Partizana, učešće u tom takmičenju, te odnosu s navijačima.

- Kada navijači osećaju da tim ima želju, da želi da uspe i da se ne plaši, onda oni postaju još glasniji i od velike su nam pomoći - kaže Zagorac.

Ovo je prvi put u Zagorčevoj karijeri da igra Evrokup.

- Pretpostavljam da sam ruki u Evrokupu zato što nemam iskustv igranja u ovom takmičenju. Drago mi je što je na prvi naš meč kod kuće došlo toliko navijača. Puna dvorana, neverovatna atmosfera. Navijači osećaju da treba da nam daju veliku podršku. Osećaju da bez njih teško možemo da se izborimo sa kvalitetom protivnika. Na taj način smo došli do dobrih rezultata na početku sezone - nastavlja on.

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Pritisak je nešto sa čime morate da se nosite kada igrate za Partizan.

- Kada dođete u Partizan, klub sa takvom bazom navijača koji vam poklanjaju toliko pažnje, dobro je da imate saigrače koji su već bili tu, da vas pripreme za to. Razgovarali smo o tome i rekli su mi da su mnogi igrači ranije podlegli pod pritiskom koji kreiraju pune tribine. To je sve stvorilo neželjen efekat za te momke. Drago mi je da meni pune tribine donose energiju i pozitivan adrenalin. To mi pomaže da igram najbolje što mogu - ističe Zagorac.

Kako napreduje mladi Partizanov tim?

- Stalno pričamo o odrastanju tima i mentalno i na terenu. Imam odličan stručni štab i svi ljudi okolo nam pomažu da sazrimo i brže nego što bi se dogodilo na nekom drugom mestu - kaže on i dodaje:

- Trener je odradio odličan posao tokom leta. On je dobra osoba, neko sa kim možeš da razgovaraš o svemu. Odličan je izbor da vodi ovaj mlad tim. Svaki igrač zna svoju ulogu - kaže Zagorac.

Prisustvo starijih igrača poput Nove Veličkovića mnogo znači mlađim igračima crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

- U našem timu poštujemo igrače koji donose iskustvo i sve što su prošli kroz karijeru. Bondža i Gagić nam mnogo pomažu u tom aspektu, rade dobar posao za tim. Veličković je naš vođa u svakom smislu te reči. On je neko ko je učio od boljih, jačih, starijih igrača pre njega i sada bez rezerve pokušava to da prenese na nas. Neprocenjivo za svakog mladog igrača je da ima Veličkovića u timu. On nam pomaže da mentalno budemo spremni i on je poput trenera u svlačionici - nastavlja košarkaš Partizana.

Od kada Zagorac navija za crno-bele?

- Partizan je tim za koji sam navijao otkad znam za sebe. To je porodična stvar. Bilo je šansi ranije u karijeri da dođem u Partizan, ali zbog određenih okolnosti, to se nije dogodilo do ovog leta. Posle malog lutanja okolo, moj prioritet je bio da se vratim kući, da igram u mom gradu, u klubu koji volim i mislim da je to dobar izbor - otkriva Rade.

Nije sve u njegovoj karijeri do sada išlo kako je očekivao…

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

- Neke stvari koje su mi se dogodile u SAD-u nisam mogao da pretpostavim. Nije bilo indikacija da mogu da se dogode. Bila je šansa da dođem u Partizan prošle sezone, ali to se nije dogodilo pa sam otišao u Španiju. Posle SAD-a i Španije imao sam šansu da ostanem u inostranstvu i da nastavim da gradim karijeru na taj način. Ali, interesovanje mene i Partizana ovoga leta je bilo obostrano, tako da su se stekli uslovi da dođem u Partizan. Osećam da je to bila dobra odluka - kaže mladi as.

Naredni protivnik Partizana u Evrokupu je Valensija. Kakva su očekivanja pred taj duel koji je na program u sredu od 20.45h?

- To je klub koji ima kontinuitet godinama, uvek imaju jak tim i jezgro tima. Dobro se poznaju, igrali su na najvišem nivou. Srećni smo što u ovom takmičenju možemo da igramo protiv najjačih timova. Da vidimo gde smo. Da se uporedimo. Ako bude prilike da se uradi nešto više, siguran sam da ćemo je ugrabiti - zaključio je Zagorac i dodao da očekivanja svih u klubu i oko kluba rastu zajedno s dobrim partijama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading