PAVIĆEVIĆ: Savladali smo moćan Partizan

Autor:

Sport

14.10.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mornara su iznenada počeli da igraju onako kako se od njih i očekivalo. Posle poraza od Krke, Olimpije i Uniksa, uz bleda izdanja, usledile su pobede nad Torinom i Parizanom.

RepublikaFoto: ABA liga
Mihailo Pavićević

U duelima sa Torinom i Partizanom, izabranici Mihaila Pavićevića su pokazali baš ono što ih je krasilo prošle sezone kada su osvojili prvu titulu u istoriji kluba. Brzu igru, poene iz tranzicije, mnogo pokušaja i pogodaka za tri poena, dominaciju pod košem u režiji Uroša Lukovića.

Mornar je tokom čitavog meča imao dvocifrenu prednost, ali je i pored toga, kao i mnogo puta tokom prošle sezone ušao u triler završnicu u kojoj je prevagu na tasu Barana doneo fenomenalni Nemanja Vranješ.

- Ovu pobedu posvećujem bratu od strica koji je nedavno preminuo i koji je bio član kluba. Rekao sam pre meče da nećemo igrati protiv Partizana na svom terenu sa belom zastavom. Tako je i bilo. Atmosfera je bila fenomenalna. Publika nas je nosila tokom čitavog meča i na kraju smo uspeli da pobedimo jednu moćnu ekipu, kakva je Partizan. Pobedili smo tim koji je u dosadašnjem delu sezone slavio protiv Cedevite, Olimpije, Zenita - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i nastavio:

- Ono što smo radili i čemu težimo polako dobija konture. Videlo se to u Torinu, videlo se to protiv Partizana u većem delu meča. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da smo ispustili dvocifrenu prednost i da smo ušli u dramatičnu završnicu, ali sve se zaboravlja kada se pobedi. Treba nam još vremena. Najbolji primer je meč sa Partizanom. Vranješ je igrao kao i prošle sezone i zna da nema stajanja, a stranci treba da se ugledaju na njega i krenu njegovim putem. Polako ali sigurno prihvataju zahteve i ciljeve kojima težimo.

Pavićević se na kraju pres konferencije zahvalio Žarku Paspalju koji je prisustvoao meču i koji je pre duela čestitao Baranima na svemu što su uradili prošle sezone i poželeo im mnogo uspeha u sezoni koja sledi. 

Mihailo Pavićević i njegovi puleni sada sa mnogo optimizma čekaju meč trećeg kola Evrokupa protiv Unikahe iz Malage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading