OBRADOVIĆ: Lepo je kada radite ono što volite, to je u današnje vreme privilegija!

Autor:

Sport

12.10.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš trofejni košarkaški trener Željko Obradović od 19.45 kreće u pohod na novi trofej Evrolige sa svojim Fenerbahčeom. Popularni Žoc otkrio je mnogo interesantnih stvari, ali ističe da ima sreće da se nalazi u poslu koji voli.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Obradović u društvu Predraga Danilovića i Aleksandra Đorđevića

- To je lako, što kažu, kad voliš nešto onda je sve lako. Ja svoj posao volim, volim da dođem na trening, da budem sa igračima. Zadovoljstvo mi je da poslije prvog treninga u pripremnom periodu kasnije dođeš i pogledaš neke utakmice na kraju sezone, onda vidiš kolika je to razlika. To je najveći motiv. Ponavljam, srećan sam i zadovoljan da radim posao koji veoma volim, to nije privilegija velikog broja ljudi - kaže Obradović u razgovoru za Vijesti.

Šta očekujete od predstojeće sezone?

- Pre svega imali smo neuobičajeni pripremni period, dosta igrača bilo je po reprezentacijama i očigledno nama treba vremena da se sve to skocka i stavi na svoje mesto. Svaki početak sezone je otprilike takav da treba juriti formu i doći na neki nivo igre koji je potreban za svako takmičenje, i za Evroligu i za tursko prvenstvo. Još uvek smo daleko od toga, ali kažem, kroz treninge i kroz utakmice tražićemo način da dođemo do željene forme - nastavio je Žoc.

Niste mnogo menjali tokom leta, doveli ste samo ono što vam je bilo neophodno, Lovernja i Enisa.

- Jeste, tri igrača su nam otišla, od kojih dvojica u NBA (Vonamejker i Naneli, prim.aut.), a doveli smo dva igrača za koje mislimo da imaju kvalitet da mogu da nam pomognu. Sad, sve je to otvoreno kao i svake godine, videćemo koliki će biti njihov period adaptacije i koliko će oni timski biti u stanju da nam pomognu. U svakom slučaju ja sam zasad izuzetno zadovoljan načinom na koji oni rade i kako se ponašaju - kaže Obradović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Budućnost će ponovo igrati u Evroligi, šta mislite o tom rezultatu?

- Već sam u nekoliko navrata čestitao Budućnosti, u izuzetno kvalitetnoj ligi uspjeli su da osvoje prvo mjesto i da se kvalifikuju za Evroligu. Čestitke i sve najbolje im želim u svakom pogledu - dodaje Željko.

Obradović je rekao i da se raduje novom dolasku u Podgoricu.

- Imam, naravno, dosta prijatelja, neke sam vidio ljetos pošto uvijek iskoristim priliku da makar malo vremena provedem u Crnoj Gori. Svi to znaju i kad budem dolazio u Podgoricu sigurno ću vidjeti neke baš drage prijatelje - istiće Obradović.

RepublikaFoto: http://kkpartizan.rs
Željko Obradović

Šta mislite kako će vas dočekati navijači u hali Morača

- Pa, pozdraviće me kako oni misle da treba da me pozdrave - zaključio je najtrofejniji evropski trener.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading