TOMIĆ ZADOVOLJAN: Čestitao sam igračima; ALONSO: Zvezda počela odlično

Autor:

Sport

22.09.2018

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je zadovoljan nastupom svojih igrača u pobedi nad Cedevitom u polufinalu Superkupa ABA lige u Laktašima, ali je kazao da postoje i greške koje moraju da se isprave.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

- Postoje utakmice kao što je bila protiv Olimpije, kad gubiš na poluvremenu pa dobiješ 25 razlike. To je ono što smo pričali, da pobeda mora polako da se gradi, jer ne možeš da odigraš 40 minuta u istom ritmu, a pogotovo ne kada imamo dve utakmice u dva dana - rekao je Tomić.

Zvezda je počela silovito, Cedevita je sustigla, ali je šampion Srbije na kraju slavio 79:68.


- Ja sam čestitao igračima na pobedi jer su izdržali veliki pritisak Cedevite u poslednjih 10-15 minuta. Stvarno su odigrali agresivno i na lopti i od lopte. Moji igrači su to izdržali i dobili smo ovaj derbi pred zvanične utakmice ABA lige.

- Nemam zamerku ni za jednog igrača, stvarno su svi odigrali 100 odsto. Bilo je grešaka, ali greške koje smo pravili protiv Olimpije, tu su igrači danas odradili mnogo bolji posao. Pogledaćemo ovu utakmicu i ukazaćemo igračima te greške jer je ovo još uvek pripmreni period - rekao je Tomić.


O padu u igri...

- Tu je i umor, tu je i reakcija jedne odlične ekipe Cedevite, tako da sam sigurno očekivao njihovu reakciju. Ne može tek tako lako da se dobije Cedevita 20 razlike, a da oni ne pokažu reakciju - kazao je Tomić.

Protivnik u polufinalu je Budućnost, koji Zvezdin trener vidi kao favorita.

- Ja sam im rekao i pre utakmice, i za trenere i za igrače, pa i za navijače, svi hoće da igraju derbi utakmice. To je nešto što svi vole i mislim da će moj tim biti spreman sutra da odigra jednu utakmicu protiv favorita Budućnosti. Oni imaju dosta dobar tim, ali mi ćemo pokušati da damo sve od sebe i da pobedimo - rekao je Milan Tomić.

Trener Cedevite Sito Alonso našao je neke razloge za ponos uprkos porazu.


- Utakmica je bila različita u odnosu na onu juče jer smo tada kontrolisali rezultat, ali Zvezda je počela jako dobro, ne samo dobrom odbranu i dobrim odlukama u napadu. Ne mogu biti zadovoljan jer smo izgubili. Počeli smo nešto mekše, ali sam ponosan na reakciju svog tima jer su ovo i dalje predsezonske utakmice. Ekipa je pokazala reakciju, ali Perperoglu i Reglend su odigrali odlično u finišu utakmice i tako odbili naše napade - rekao je Alonso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading