DŽIKIĆ MOTIVIŠE BUDUĆNOST: Što je veća žrtva, veći je uspeh!

Autor:

Sport

29.08.2018

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti se pripremaju za novu sezonu, a trener Aleksandar Džikić pored fizičke spremnosti potencira pozitivnu energiju u timu, on smatra da je potrebn da se svi žrtvuju da bi ponovili uspehe iz prošle sezone.

RepublikaFoto: Buducnost VOLI
Džikić zna kako do dobrih rezultata!

U narednoj sezon Budućnost igrati u Evroligi, braniti titulu u ABA ligi i trofej u Kupu Crne Gore.

Dugo se govorilo o mogućem pojačanju Podgoričana u reketu, ali kako stvari stoje, ništa od toga.

- Naša ideja je da reket prepustimo našoj petorici visokih igrača Baroviću, Erlu Klarku, Zoranu i Danilu Nikoliću i Aleksi Iliću. Ponekad će im pomagati Koti Klark koji može da igra na pozicija tri i četiri. Tako ćemo početi sezonu i videćemo kako će funkcionisati- rekao je Aleksandar Džikić.

RepublikaFoto: ABA-liba.com

Džikić je oduvek naglašavao da je u timu najbitnija hemija i zalaganje, a on je zadovoljan nivoom pozitivne energije u svom timu ped nastupajuću sezonu.

- U sezoni koja sledi jako je važno da održimo pozitvnu hemiju i energiju koju smo imali u prošloj sezoni. Šta je to pozitivna hemija i energija? Nije to svi smo mi drugari, bacimo ruke jedni drugima i to je to. Hemija i energija su pre svega odnos prema samom sebi. Moraš da poštuješ sebe, a onda da poštuješ svakog saigrača. Onda ideš dalje. Nisi sebičan. Žrtvuješ jedan deo sebe u interesu tima, jer je kolektivni uspeh, zbir zajedničkih odricanja. Svako pojedinačno mora da priloži žrtvu u interesu tima. Što je žrtva veća, veći je i uspeh. Eto, to su pozitivna hemija i energija- rekao je prvi strateg Budućnosti.

Prvi trening u renoviranoj dvorani “Morača” Aleksandar Džikić i njegovi puleni trebalo bi da odrade 10. ili 11. septembra, a pre toga će Podgoričani pripremne mečeve odigrati u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading