NIKOLA JOKIĆ OTVORENO O ŽIVOTU NBA ZVEZDE: DEREM PAPRIKAŠ, BUREK VIŠE NE PIPAM!

Sport

22.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar Nikola Jokić (23) potpisao je nedavno petogodišnji ugovor sa Denverom i postao najplaćeniji srpski sportista, ali mu je popularnost opala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Zvuči neverovatno, ali povremenog reprezentativca na ulicama rodnog Sombora, u kojem se svi ponose njegovim uspehom, niko više ne zaustavlja, ne cima za slikanje i autogram.

ODBOJKA NA PESKU

- Tamo su navikli na mene, dosadio sam im. Kada god sam u Srbiji, ja sam u mom rodnom Somboru, u Beograd dođem samo kad moram nešto da obavim i ne poznajem grad iako sam dugo živeo - otkriva Jokić za Srpski telegraf.

Iako ima milione dolara kojima može da se bahati, Jokić vreme u rodnom gradu provodi kao sav normalan svet - sa porodicom, devojkom, prijateljima i konjima... Dok je igrao u Megi, obožavao je da skokne do pekare i da se počasti burekom, ali otkako je 2015. godine prešao u NBA ligu, preporodio se. Bacio se na treninge i zdrav režim ishrane i smršao oko 15 kilograma.

RepublikaFoto: instagram.com/jokara95
Jokić na odmoru

- Poslednja dva meseca sam u treningu. Spremam se u Somboru, svestan sam da, šta sada uradim, toliko ću da trajem u sezoni. Igram i odbojku na pesku, družim se sa konjima... Paprikaš je u svemu tome neizostavan jer burek više ne jedem - iskreno će Jokić.

Iz njegovih reči jasno je da se trudi da mu ugovor od 146,5 miliona dolara ne udari u glavu, pa mu tako čak nije jasno da se ljudi bude u dva ujutru da bi ga gledali njegove čarolije u dresu Denver Nagetsa.

SRBIJA NE SPAVA

- Najviše pati moj tata, koji gleda svaku moju utakmicu. Kažem mu: "Da ti nešto igraš i da moram da ustajem u tri ujutru, ja ne bih". Ali, mnogo mi je drago kad mi drugari pošalju sliku kako gledaju. Znam da nisam sam i imam još veću želju da budem dobar - kroz smeh će Jokić.

Nije mu bilo teško da otkriva detalje iz privatnog života, ali je na pitanje o tome da li će igrati za reprezentaciju Srbije blago prevrnuo očima.

- Možemo o svemu, ali o tome ne pričam - ko iz topa rekao je Jokić.

RepublikaFoto: instagram.com/jokara95
Nikola Jokić sa devojkom u Somboru

Jokić: Plakao sam zbog košarke

Nikola Jokić učestvuje na NBA kampu "Košarka bez granica" u Beogradu, gde tinejdžeri do 17 godina iz cele Evrope rade sa velikim imenima.

- Mene i nije zanimala toliko košarka. Nisam se time opterećivao. Što se tiče ovih momaka, verovatno će mnogi od njih i da igraju u NBA. Ali ja sam loš primer. Plakao sam kada sam išao na treninge i otac je morao da me tera - iskren je Jokić.

Derem Bobija u FIFA

Jedna od strasti Nikole Jokića su i video-igrice.

- Kada su Miloš Teodosić i Boban Marjanović došli kod mene, igrali smo FIFA. Teo i ja protiv Bobija i mog brata. Ma pokidali smo ih! Kada igram igricu NBA, nikada ne biram Denver jer ne mogu sam sebe da psujem, pa mi nije zanimljivo - kaže srpski centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading