Perperoglu: Odličan odnos sa Tomićem, CELA KARIJERA POD UTICAJEM SRBA!

Autor: BasketballSphere

Sport

05.08.2018

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije pojačanje Crvene zvezde u košarci, Grk Stratos Perperoglu, govorio je za sajt "BasketballSphere" o svojoj karijeri i očekivanjima u crveno-belom dresu.

RepublikaFoto: Starsport
Perperoglu: Spreman sam za svaku ulogu u timu

Posle Panatinaikosa, Olimpijakosa, Efesa, Barselone i izraleskog Hapoela, Stratos Perperoglu će karijeru nastaviti u Srbiji. On je objasnio da je presudno na njega uticao poziv i razgovor sa novim trenerom crveno-belih Milanom Tomićem, koji je dobar deo karijere proveo u Grčkoj.

- Crvena zvezda je tim sa tradicijom, istorijom i velikim brojem navijača. Uvek sam uživao igrajući u Beogradu. Razgovarao sam sa Milanom kada je potpisao za Zvezdu. Sarađivali smo u Olimpijakosu i imali smo odličan poslovan odnos tokom tih godina. Mislim da je već godinama bio spreman da napravi ovaj korak ka mestu prvog trenera. Radio je sa mnogo dobrih stručnjaka, ima iskustvo i pobednički mentalitet. Bilo je vreme da napravi ovaj korak i siguran sam da će biti odličan - kazao je Perperoglu  koji je tokom karijere sarađivao i sa Željkom Obradovićem i sa Dušanom Ivkovićem.

- Inače, moj prvi trener je bio Srbin kada sam počinjao da se bavim košarkom! Cela karijera mi je izgrađena pod srpskim uticajem. Smatram da Srbi i Grci imaju sličan mentalitet. Učio sam od svih sa kojima sam radio i bila je čast imati ih za trenere. Naučio sam šta znači imati pravi mentalitet, da mora da se radi jako, da se bude disciplinovan, uvek spreman. Srpska škola je bila najuspešnija i najuticajnija u evropskoj košarci i blagosloven sam što sam mogao da radim sa nekim od najboljih trenera u Evropi - poručuje 34-godišnji Grk. 

Perperoglu je izjavio da je optimista po pitanju rezultata u novoj sezoni.

- Imamo mlad i talentovan tim. Optimista sam po pitanju ove sezone, verujem da ćemo u svakoj utakmici imati šansu da pobedimo. Moramo mnogo da zapnemo, nadam se da će nas zaobići povrede, a na kraju ćemo videti šta ćemo uraditi. Probaću da pomognem saigračima, posebno mlađima, mojim iskustvom. Lično sam srećan ako ekipa ispuni ciljeve. Koja god moja uloga da bude, šta god da trener traži od mene, probaću da uradim to najbolje što mogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading