Sport ostavio politiku po strani: MAKEDONCI I GRCI ZAJEDNO ORGANIZUJU PRVENSTVO!

Autor:

Sport

24.07.2018

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savezi Makedonije i Grčke pregovaraju oko mogućnosti zajedničkog organizovanja Evropskog šampionata u muškoj, ili ženskoj konkurenciji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Košarka miri Grke i Makedonce

- Naša želja je da u budućnosti zajedno organizujemo Evropsko prvenstvo. U opciji su muška i ženska konkurencija - rekao je sportski direktor Makedonske košarkaške federacije (MKF) Vladimir Temelkovski na konferenciji za novinare. 

On je rekao da bi u slučaju organizacije mečevi bili igrani u Skoplju u Makedoniji, a u Grčkoj bi se susreti igrali u Solunu i Atini.

Sportski portal "Ekipa" naveo je da su intenzivni razgovori o zajedničkoj organizaciji velikog sportskog takmičenja vodjeni uporedo sa političkim pregovorima o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonija. 

- U razgovre su, pored košarkaških federacija, bili uključeni i članovi političkih struktura kod kojih postoji raspoloženje za jedan takav projekat, za dodatno poboljšanje susedskih odnosa - navela je "Ekipa". 

Čitava inicijativa je tim pre zanimljivija kada se zna kakve političke tenzije se dešavaju između dve strane, najpre povodom spora oko imena Makedonije i cenzurisanja zastave ove države u jednom delu grčkih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading