(VIDEO) ZAVRŠEN FESTIVAL NA ZLATIBORU: Najbolji sportski film - "250 stepenika"

Autor: Katarina Kostić

Sport

10.06.2018

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gran pri sedmog Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru pripao je ostvarenju "250 stepenika" scenariste Vladimira Pajića i reditelja Vladimira Kurćubića.

RepublikaFoto: ST/K.KOSTIĆ
Vladimir Pajić sa nagradom

Film je svojevrstan omaž juniorskim prvacima sveta iz Bormija 1987. godine. Prikaz njihovog puta ka velikom trijumfu u Bormiju istovremeno je podsećanje na dane jugoslovenske sporta.

Žiri Festivala, u sastavu Srđan Savić, direktor Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu, Vanja Dermendžijeva, osvajač srebrne olimpijske medalje u košarci i dr Ivan Sarjanović, član trofejne generacije Crvene zvezde, jednoglasno je doneo odluku da film "250 stepenika" ponese prvu nagradu.

RepublikaFoto: ST/K.KOSTIĆ

- Uzbuđeni smo i ponosni na sjajnu ekipu koja je radila ovaj film i na sjajne ljude koji su nam omogućili da pravimo ovaj film... Svetislava Pešića koji je od te (prošle godine) bio slobodan i bio spreman da nam se posveti i obezbedi sve sagovornike - rekao je Vladimir Pajić koji je primio nagradu.

"Žoc - čovek odluke", režisera Ivice Vidanovića, najbolji je film o ličnosti u sportu.

Festival je zvanično proglasio završenim zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

RepublikaFoto: ST/K.KOSTIĆ

Na Zlatiboru je održan Međunarodni festival sportskog filma, na kome je predstavljeno više od 50 naslova iz 22 zemlje sveta. 

RepublikaFoto: ST/K.KOSTIĆ

Organizaciju Festivala pomogli su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading