Susret Tomaševića i Minga

Autor:

Sport

06.06.2018

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savezi Srbije i Kine i do sada su imali kvalitetnu saradnju, koja bi u budućnosti mogla da bude podignuta na viši nivo.

 

RepublikaFoto: Kss.rs

Naime, tokom radne posete Kini, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i predstavnik za marketing KSS Ljupče Žugić obišli su Košarkaški savez Kine na poziv gospođe Ksu, koja zastupa ovu najmnogoljudniju državu sveta u raznim sektorima FIBA.

Tomaševića je ugostio predsednik Košarkaškog saveza Kine Jao Ming, legendarni NBA košarkaš i najbolji igrač ove zemlje svih vremena. Teme vrlo konstruktivnih razgovora bile su proširenje postojeće saradnje, jer reprezentacije Kine, seniori i seniorke, već godinama dolaze na pozive KSS na turnire u Srbiju.

Ove godine uspešna saradnja će krenuti i u drugom smeru. Naše ženska i muška seniorska reprezentacija ovog leta putuju u Kinu, gde će odigrati po šest prijateljskih utakmica sa kvalitetnim rivalima. Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević predložio je Mingu da se saradnja proširi i da srpske sudije i treneri u najskorije vreme počnu saradnju sa kineskim kolegama.

Jao Mingu se posebno dopao Tomaševićev predlog da kineski juniori dođu u Srbiju, gde bi unapredili košarkaško znanje i stekli nova iskustva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading