Topić: Dali smo maksimum!

Autor:

Sport

30.05.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić čestitao je igračima crveno-belih na plasmanu u finale Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Ročesti i Topić

Crvena zvezda je pobedila Partizan 81:73 i izborila plasman u finale.

- Čestitam Zvezdi na plasmanu u finale, ali i Partizanu, koji je pružio jak otpor iako su u situaciji u kakvoj jesu. Igrali su muški, snažno, kako oni to znaju i umeju. Učinili su da damo maksimum i u prvoj utakmici i sada - rekao je Topić, a potom je analizirao meč.

- Lazić je brzo napravio dva faula i morali smo da zaigramo na drugi način. Partizan nije izdržao sa problemima u 'rosteru', naša duža klupa je došla do izražaja, mada imamo i mi problema sa povređenim igračima. Čak četvorica su igrali povređeni, a trojica vuku povrede jako dugo, prete da prerastu u hronične.

Topić je istakao da su Ročesti i Janković bili povređeni.

- Ročesti je između dve utakmice jedva hodao, imao je jaku kontuziju. Janković je takođe imao problem i nije igrao puno, ali srećom je zablistao i prelomio utakmicu, uz fenomenalnog Ročestija. Večeras nismo uspeli da zaustavimo Vilijams-Gosa i Partizanovu ubitačnu tranziciju, ali smo u oba meča pokazali kvalitet u skoku. Uspeli smo da ih nadskočimo, a to je jedan od bitnijih kvaliteta Partizana. Jako smo srećni prolaskom u finale - naveo je trener Zvezde.

On je prokomentarisao i ponašanje Jankovića.

- Cele godine se borimo sa njegovim temperamentom i odlukama. Trudimo se da mu predočimo neke stvari. Imamo taj problem, došao je iz druge kulture, ali dečko je takav temperemanet i nemoguće ga je promeniti. Bio je i neki iks faktor kad smo gubili sa devet razlike, uz Ročestija. Pred meč se dogovorili da igramo smireno i polako, a bez potrebe smo ušli u jurnjavu i nervozu - rekao je on. 

Zvezda će se za titulu boriti sa Borcem ili FMP-om.

- Nezgodni su i jedni i drugi. Moramo da budemo na visokom nivou, ko god da nam dođe - istakao je Topić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading