Veseli: Biće teško protiv Reala

Autor:

Sport

19.05.2018

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Reala u finalu "fajnal fora" Evrolige u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Veseli na meču sa Žalgirisom

- Biće teška utakmica, finale je. Obe ekipe imaju veliku motivaciju da osvoje trofej, očekujem vrlo tešku utakmicu. Obe ekipe su dogurale do finala i zasluženo su tu. Mi moramo da smo spremni i koncentrisani za svih 40 minuta. Spremićemo se da damo sve od sebe. Prole godine smo imali dobro iskustvo i to će nam koristiti - rekao je Veseli i dodao da ga raduje informacija da će Fenerbahče imati veliku podršku navijača.

Upitan ima li leka za igrače Reala Luku Dončića i Serhija Lulja, Veseli je kratko odgovorio: "Imamo".

Njegov saigrač Nikola Kalinić rekao je da je važno da ekipa postavi igru kako ona voli, da igra sporije i na manji broj poena.

- I oni znaju da se 'potuku', pogotovo njihovi visoki igrači i bekovi nisu mekani. Volimo da se 'potučemo' a to možemo kada znamo da imamo dovoljno igrača, da možemo da imamo koji faul više i više igrača na raspolaganju, da potrošnja energije bude na većem nivou - naveo je Kalinić i dodao da očekuje da će njegov tim imati dobro suđenje.

Jedan od najboljih igrača Fenerbahčea Bobi Dikson rekao je da je ekipa ima mnogo samopouzdanja zahvaljujući uspesima trenera Željka Obradovića.

- Pokušaćemo da odigramo jaku odbranu, da ih sprečimo da trče i nadam se da možemo iz toga da pravimo napade. Želim da pobedimo, bilo bi super da budem MVP ali o tome ne razmišljam, već samo o pobedi. Željko je na klupi, takvo iskustvo trenera, takva košarkaška mudrost vam daje mnogo samopouzdanja, osvojio je 10 titula u Evroligi. To je priča mog života. Uvek sam spreman i čekam šansu - dodao je Dikson.

Utakmica između Reala i Fenerbahčea biće odigrana u nedelju od 20 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading