Večeras startuje Fajnal-for u Beogradu: RAT SRBA ZA TROFEJ EVROLIGE!

Autor:

Sport

18.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i prethodnih decenija, do evropskog košarkaškog trona teško se stiže bez bar jednog Srbina, a tako će biti i večeras (18.00, Sport klub 1) u Beogradu kada se u prvom meču polufinala na fajnal-foru Evrolige sastanu Fenerbahče i Žalgiris.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović cilja 10. titulu EL u Beogradu

Titulu brani turska ekipa koju s klupe predvodi najtrofejniji trener na kontinentu Željko Obradović, koji će na terenu računati na dva bivša asa Crvene zvezde Marka Gudurića i Nikolu Kalinića.

Sa trona će već na prvom koraku pokušati da ih skine Vasilije Micić, važan šraf u mašini koju je mimo svih očekivanja do takmičenja sa najjačima u Štark areni doveo legendarni Šarunas Jasikevičijus. U drugom polufinalu (21.00, Sport klub 1) sastaće se CSKA i Real iz Madrida. Srbija neće imati predstavnika na ovom meču, ali će saigrače iz madridskog kluba bodriti Ognjen Kuzmić, koji je propustio čitavu sezonu zbog povrde kolena.

ŽELJKOV JUBILEJ

Ukoliko odbrani titulu, Željko Obradović doći će do jubilarne 10. titule u Evroligi. Time bi pretekao najtrofejniji kolektiv Starog kontinenta Real iz Madrida i postao entitet sa najviše trofeja u evropskoj košarci. Kažu da slika govori više od reči, a koliko poštovanje prema srpskom trenerskom magu ima strateg Žalgirisa Šarunas Jasikevičiju svedoči fotografija na kojoj se Litvanac bukvalno klanja Željku. Obradović je uzvratio tako što je rekao da najveći pritisak oseća zbog toga što razmišlja gde će popularnog Šarasa odvesti u kafanu.

Obradović: Najveći pritisak mi je kad razmišljam gde ću Jasikevičijusa da odvedem u kafanu

- Veoma je posebno što igramo u Beogradu, šteta je što ću biti samo pet dana ovde. Nemam pravo da razmišljam o tituli, jedino razmišljam o Žalgirisu. Sigurno će biti dobra atmosfera i neka pobedi najbolji. Priča oko pritiska počela je posle osvajanja fajnal-fora. Što se tiče dodatnog pritiska, najveći pritisak mi je gde ću Šarasa da odvedem večeras. Stalno traži nova mesta za izlazak. Kasnije ću ti prevesti Šarase - kazao je Obradović.

RepublikaFoto: Starsport

POŠTENA IGRA

Njegov nekadašnji učenik iz Panatinaikosa nada se da će njegova ekipa biti konkurentna aktuelnom šampionu.

- Znamo koliko će biti teško. Siguran sam da će biti dobro spremni i da će igrati pošteno, kao što su igrali i do sada. Nadam se da ćemo i mi biti spremni - rekao je Jasikevičijus.

FAJNAL-FOR

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 18.00

CSKA - Real 21.00

Nedelja

Za treće mesto 17.00

Finale 20.00

SRBI U JURIŠU NA TITULU

Fenerbahče

Željko Obradović

Nikola Kalinić

Marko Gudurić

Žalgiris

Vasilije Micić

Real Madrid

* Ognjen Kuzmić

* Kuzmić će turnir propustiti zbog povrede

Titule u Evroligi

Real Madrid 9

Željko Obradović 9

CSKA 7

Fenerbahče 1

Žalgiris 1

* Željko Obradović je trener

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading