Budućnost se sprema za Evroligu: BOKAN NAJAVLJUJE VRHUNSKE USLOVE!

Autor:

Sport

16.05.2018

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti čekaju početak polufinalne serije protiv Lovćena u crnogorskom prvenstvu, a čelnici kluba za to vreme rade na ispunjavanju neophodnih infrastrukturnih uslova koje zahteva Evroliga.

RepublikaFoto: KK Budućnost Voli
Novi izgled dvorane "Morača"

Prema najnovijem projektu koji je predstavljen i čiji je idejni tvorac arhitekta Mladen Đurović, SC "Morača" će imati kapacitet od 6.000 mesta. Za nastup u Evroligi neophodna je dvorana sa minimum 5.000 mesta za sedenje, a trenutno hala u Podgorici prima nešto više od 4.500 gledalaca. Galerija koja će biti ispod semafora brojaće blizu 900 sedišta, a na suprotnoj strani, na montažnoj tribini, moći će da stane oko 400 gledalaca.

- Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoritili pethodnih nekoliko nedelja i sigurno ćemo uspeti da završimo kompletan posao oko rekonstrukcije dvorane do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6.000 sedišta, što je mnogo više nego što se zahteva u propisima Evrolige. Radi se sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasveta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali - rekao je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan.

Budućnost je od osamostaljivanja Crne Gore jedini šampion ove države. U polufinale će odmeriti snage sa cetinjskim Lovćenom, a drugi polufinalni par čine Sutjeska i Mornar. U ovoj fazi takmičenja ekipe igraju na dve dobijene utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading