(VIDEO, FOTO) KOKOŠKOV PREDSTAVLJEN U FINIKSU: Spreman sam za izazov!

Autor:

Sport

14.05.2018

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški stručnjak Igor Kokoškov predstavljen je kao novi trener Finiks Sansa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokoškov je bio raspoložen u prvom obraćanju medijima kao novi trener Sansa

Kokoškov je u prvom obraćanju medijima izjavio da je spreman za najveći izazov u karijeri. On je ušao u istoriju kao prvi trener NBA ekipe, a da nije Amerikanac. 

- Ne mislim da sam evropski trener. Ja sam NBA trener. Trudim se uvek da slabosti pretvorim u prednosti. To je neverovatno - u Americi kažu da sam stranac. U Evropi da sam Amerikanac... Izgleda da me niko ne želi - našalio se Kokoškov na prvoj konferenciji za medije po preuzimanju Finiks Sansa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ovo je životna prilika. Ovo je veliki izazov i osećam da sam spreman za njega - dodao je srpski trener.

Kokoškov je rekao da je svestan velike odgovornosti koju nosi posao trenera u NBA ligi.

- Iskreno, sve se svodi na pobeđivanje. Nije bitno da li ste američki trener ili stranac, važno je da možete da odradite posao i da trenirate. Ovo je velika odgovornost za mene, pošto sam prvi asistent u NBA ligi koji nije Amerikanac, pa prvi trener na koledžu koji nije Amerikanac, a sada prvi trener u NBA ligi... To nosi sa sobom ogromnu odgovornost. Ako ne uspem, onda u Americi mogu reći: 'vidite, oni to ne mogu, držaćemo se naših trenera' - istakao je srpski stručnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kokoškov je u Finiks stigao iz Jute, u kojoj je radio kao pomoćni trener tri sezone. On je prošle godine sa selekcijom Slovenije osvojio zlato na EP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading