KOKOŠKOV ISKREN: Spreman sam za izazov u NBA ligi

Autor: vijesti.me/Republika

Sport

12.05.2018

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener košarkaša Finiksa Igor Kokoškov izjavio je da je spreman za izazove u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokoškov je pred novim izazovom

Srpski stručnjak postao je prvi Evropljanin koji će voditi jedan NBA tim.

- To je veliko priznanje, ali i veliki izazov. Nisam slavio zbog toga. Jednostavno, dobio sam novi posao – osećam se spremnim i imam entuzijazam za to. Nadam se da ćemo ja i saradnici biti još dugo godina u Finiksu. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, sezonu po sezonu - rekao je Kokoškov za TV Vijesti.

Feniks je završio prethodnu sezone na poslednjem mestu u NBA ligi.

- Biće jako teško, ali određeni potencijal postoji. Imamo dosta mladih igrača, koji su talentovani. Nadam se da ćemo ići u pozitivnom pravcu - istakao je 46-godišnji Kokoškov.

Kokoškov je u Finiks stigao iz Jute, u kojoj je radio kao pomoćni trener tri sezone.

- Rezultat Jute je van svih očekivanja. Svi su prezadvoljni. Mislim da nije sramota izgubiti od Hjustona, jer je to tim koji je pravljen za osvajanje NBA prstena. Mislim da smo im pružili jak, kvalitetan otpor -rekao je Kokoškov.

On je govorio o Jokiću, Vučeviću, Nurkiću, Bogdanoviću....

- Jokić je na impresivan način završio sezonu i stavio sebe u krug igrača koji su promenili ili pišu istoriju NBA lige. Vučević, nažalost, zbog povrede nije imao kontinuitet, ali iza njega je standardno dobra sezona. Nadam se da će biti zdrav, jer ga je povreda poremetila. Šarić je imao kvalitetnu sezonu sa Filedelfijom, kao i Bojan sa Indijanom, te Bogdan u Sakramentu, dok Nurkić ušao u red ozbiljnjih igrača, nije mala stvar biti startni centar - kazao je Kokoškov.

Kokoškov je prošle godine sa Slovenijom osvojio zlato na EP. On ne razmišlja još o povratku u evropsku košarku.

- Vrlo malo u ovom trenutku o tome razmišljam, jer sam ušao u ozbiljan projekat. Ovaj posao traži maksimalan fokus i posvećenost, ali znam odakle sam krenuo. Evropska košarka mi je draga i bliska. Pratim dešavanja na evropskom tržištu. Neka to bude moj sledeći izazov - kazao je Kokoškov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading