POSTOJI REŠENJE ZA "KRALJA": Brajant objasnio kako čuvati Lebrona!

Autor:

Sport

08.05.2018

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Los Anđeles Lejkersa, Kobi Brajant, objasnio je kako bi on pokušao da zaustavi Lebrona Džejmsa u ovogodišnjem NBA plej-ofu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms je skoro sam razbio Toronto

Uprkos ogromnim problemima i oscilacijama tokom regularnog dela sezone, Klivlend Kavalirsi su se četvrtu godinu u nizu plasirali u finale Istoka NBA plej-ofa.

Najzaslužniji za to je svakako Lebron Džejms koji beleži prosečno 34,3 poena uz 9,4 skokova, devet asistencija, 1,5 ukradenih lopti i jednu blokadu po meču u odigravanju.

- On je sposoban da kontroliše ritam meča. Utakmica, posebno plej-of meč, izgrađena je na promenama momentuma, a ono što je on sposoban da radi u plej-ofu je da kontroliše taj momentum. Kada neki tim uđe u veliku seriju, on je sposoban da promeni taj momentum. To je vrlo teško raditi, a on dominira ove sezone - kaže Brajant. 

Džejms je posebno impresivan bio u polufinalnoj seriji sa Toronto Reptorsima, najboljem timu regularnog dela sezone je prosečno ubacivao 34 poena uz 11,3 asistencija i 8,3 skokova do drugo uzastopnog "čišćenja" na 7. maj.

- Kao prvo, morate ga sprečiti da ide u levo, svaki veliki šut koji uzme dolazi sa leve strane. Izuzetan je kada krene u levu stranu, podigne se i šutira. To je prva stvar koju bih ja uradio, poremetio mu mogućnost da ide u levo. Neverovatno, svi ti šutevi dolaze ili pravo iz ramena sa posta ili iz driblinga levom rukom. Ja bih prvo to gledao da sačuvam u ovom plej-ofu, terao bih ga da radi nešto drugo osim da ide na levu stranu - objasnio je petostruki NBA šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading