(VIDEO) Lebron i Kavsi počistili Toronto, tanka nada za Filadelfiju

Autor:

Sport

08.05.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Klivlend Kavalirsa su drugu godinu zaredom u plej-ofu NBA lige počistili Toronto sa 4:0 u pobedama, dok je Filadelfija na svom terenu smanjila protiv Bostona na 3:1 u pobedama.

RepublikaFoto: instagram.com/cavs
Kavsi demolirali Toronto

Klivlend i Lebron Džejms postali su nerešiva enigma za Toronto. Ne samo da su Kavsi drugu godinu uzastopnu izbacili Reptorse iz plej-ofa, već su to drugi put učinili sa "metlom", odnosno 4:0 u pobedama.

U poslednjem četvrtom susretu Klivlend je pobedio 128:93 i tako nakon mučenja u sedam utakmica sa Indijanom u prošloj rundi sada sve rešili na ekspresan način.

Kao i tokom cele serije nezaustavljiv je bio Lebron Džejms sa 29 poena (12/19 iz igre), 11 asistencija i osam skokova.

Najbolje ga je pratio Kevin Lav sa 23 poena uz šest uhvaćenih lopti, 16 poena dodao je Kajl Korver, 15 Džej-Ar Smit, a 12 Džordž Hil. 

Najefikasniji u timu Reptorsa bio je Jonas Valančunas sa 18 poena, po 13 su postigli Demar Derozan i Si Džej Majls, dok je 12 ubacio Serž Ibaka. 

U drugoj polufinalnoj seriji Istočne konferencije Filadelfija je pobedila Boston sa 103:92 i tako smanjila rezultat u seriji na 3:1.

Da ni u ovoj seriji ne dođe do "čišćenja" pobrinuli su se Mekkonel i Simons, koji su imali po 19 poena, s tim što je mladi plej File dodao još 13 skokova i pet asistencija.

Najefikasniji je bio Dario Šarić sa 25 poena uz osam uhvaćenih lopti i četiri proigvaranja, dok je Džoel Embid ubacio 15 poena uz 13 skokova. 

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 20 poena, 17 je ubacio Markus Moris, 14 je dodao Markus Smart, 11 je postigao Teri Rozije uz osam skokova, dok je Al Horford jedini stigao do dabl-dabla sa po deset poena i uhvaćenih lopti. 

Peti meč ovih rivala na programu je u sredu kada će domaćin biti Boston, a do sada niko u istoriji NBA lige nije uspeo da preokrene rezultat nakon što je u seriji gubio sa 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading