Kokoškov: Želim da Finiks ponovo pravi uspehe!

Autor:

Sport

04.05.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Finiks Sansa Igor Kokoškov oglasio se saopštenjem u kom navodi da jedva čeka da počne da radi sa timom iz Arizone.

RepublikaFoto: twitter.com/SB Nation
Kokoškov ima dom u Finiksu već 10 godina

Srpski trener će početi da radi sa Sansima odmah po završetku plej-of serije sa Jutom, gde radi kao saradnik trenera Kvina Snajdera u stručnom štabu. Trenutno Juta i Hjuston igraju polufinalnu seriju Zapadne konferencije, a rezultat je 1:1 u pobedama.

 Kokoškov je radio u mnogim NBA klubovima, a konačno će biti prvi trener jedne ekipe.

- Oduševljen sam što ću imati priliku da vodim Finiks Sanse i zahvaljujem se Robertu Sarveru i Rajanu MekDonou što su mi dali ovu priliku. Veoma sam naravno ponosan jer ću biti prvi glavni trener koji je odrastao van Severne Amerike, a takođe mi je veoma drago što ću se vratiti u Finiks i Sanse, gde je moja porodica već 10 godina. Tu sam bio deo veoma talentovanih i uspešnih timova i radujem se što ću ponovo raditi tu. Moje vreme provedeno u Juti nema vrednost i sada smo trenutno u veoma važnoj plej of seriji i igrači i treneri zahtevaju moju punu pažnju. Na kraju sezone posvetiću se novom izazovu, a to je izgradnja jednog snažnog programa i pravljenje uspeha kog navijači u Finiksu zaslužuju - poručio je  Kokoškov.

Igor Kokoškov je u karijeri radio u OKK Beogradu, Partizanu, na univerzitetu Misuri, zatim u Detroitu, Los Anđeles Klipersima, Klivlendu, Finiksu, Orlandu, a od 2015. je u Juta Džezu. Kokoškov je bio selektor Gruzije i Slovenije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading