Fener vezao desetu pobedu u prvenstvu

Autor:

Sport

28.04.2018

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 27. kolu turske košarkaške lige Turske pobede su ostvarili Fenerbahče, Bešiktaš i Istanbul.

RepublikaFoto: instagram.com/besiktas
Košarakši Bešiktaša

U prvom meču dana, Bešiktaš je na svom parketu savladao Karšijaku, ekipu trenera Aleksandra Trifunovića, sa 77:63.  Erl Klark predvodio je svoj tim do trijumfa sa 21 poenom, dok je Kajl Vims dodao deset. U poraženoj ekipi, Dejvid Kenedi postigao je 19 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Nakon ove pobede, Bešiktaš je dospeo na treće mesto na tabeli, dok je Karšijaka na 11. poziciji.

RepublikaFoto: twitter.com/Fenerbahçe Doğuş
Košarkaši Fenerbahčea

Fenerbahče je kao gost bio bolji od Ušaka sa 90:81 i tako ostvario desetu uzastopnu pobedu u ovom takmičenju. Sredinom druge četvrtine, domaća ekipa je imala 13 poena prednosti, ali su izabranici Željka Obradovića ubacili u veći brzinu i lako preokrenuli rezultat koji su čuvali do kraja.

Najbolji kod aktuelnog šampiona bio je Džejson Tompson sa 13 poena i 11 skokova, dok je Džejms Naneli postigao takođe 13 poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Marko Gudurić je ubacio 11 poena, uz pet asistencija. 

Fenerbahče je ostao na prvom mestu na tabeli sa skorom od 23 pobede i tri poraza, dok je Ušak ostao poslednjeplasiran sa skorom 5-22.

Istanbul je savladao Gazijantep sa 92:86, i to posle produžetka, u kojem je bio bolji 10:4. Erik Bakner je ubacio 21 poen u pobedničkom timu, pratio ga je Majkl Tompson sa 18, kao i Ivan Buva sa 16 poena. Robert Karter junior je sa 27 poena bio najbolji u poraženom timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading