Filadelfija na korak od polufinala Istoka

Autor:

Sport

22.04.2018

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Filadelfije ostvarili su pobedu nad ekipom Majamija 106:102 u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Istoka, pa sada u seriji vode sa 3:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dario Šarić

Posle potpuno ujednačene borbe u prvoj deonici koja je završena rezultatom 26:26, Majami je odličnom partijom slovenačkog reprezentativca Gorana Dragića uspeo da stigne do važne prednosti u drugoj četvrtini.

U istom ritmu domaći tim je nastavio i u trećem periodu, ali je Filadelfija krajem treće deonice uspela da zapreti timu iz Majamija.

Filadelfija je u poslednji period ušla sa samo četiri poena zaostatka (83:79), a do kraja meča viđena je neizvesna borba, pošto su gosti ubrzo uspeli da izjednače na 83:83.

Polovinom poslednjeg dela igre Filadelfija je ostvarila četiri poena prednosti 89:85 i to na krilima odlične igre na startu četvrte četvrtine.

Filadelfija je posle preokreta dozvolila neizvesnu završnicu, ali je u njoj ostala koncentrisanija i uspela da stigne do trećeg trijumfa u prvoj rundi plej-ofa Istoka. 

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Džej Džej Redik sa 22 poena. Ben Simons je ostvario tripl-dabl sa 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija, a odličnu partiju pružio je i Džoel Embid sa 14 poena i 12 skokova.

Zapaženu ulogu u pobedi Filadelfije imao je i hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 11 poena. Dvocifreni su još bili i Robert Kovington, Marko Belineli i Ersan Iljasova sa po 10 poena. 

U ekipi Majamija najbolji je bio Dvejn Vejd sa 25 poena, pratio ga je slovenački košarkaš Goran Dargić sa 20, dok je Džejms Džonson postigao 15. 

FIladelfija je tako stigla na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja, dok će Majami pokušati da im oteža posao. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading