"Kraljevići" poravnali krunu pa napravili brejk u Atini

Autor:

Sport

19.04.2018

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Real Madrida dva dana posle katastroflanog poraza u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige u "OAKA" dvorani u Atini pobedili su Panatinaikos sa 89:82 i napravili značajan korak ka plasmanu na završni turnir u Beogradu.

RepublikaFoto: instagram.com/lukadoncic
Ilustracija: Foto

Sledeće dve utakmice su u prestonici Španije, prva 25. aprila, a druga dva dana kasnije.

PAO je posle trijumfa u prvom meču 95:67 bolje otvorio i drugi duel i do odlaska na odmor (40:36) kontrolisali su dešavanja na terenu.

Ipak, u ključnom trećem periodu "kraljevski klub" je predvođen iskusnim Felipeom Rejesom i Džejsijem Kerolom najboljoj odbrani u Evroligi ubacio čak 32 poena, utišao prepunu dvoranu, i najavio konačan trijumf.

Real je u drugom poluvremenu ubacio 52 poena, ukupno 11 trojki iz 20 pokušaja, a imao je i 37 skokova u odnosnu na samo 18 domaćeg tima. Rejes je meč završio sa 18 poena (2/2 za tri), Kerol je ubacio jedan manje (4/6 za tri), Trej Tompkins je dodao 12, Luka Dončić 8, uz 5 skokova i 4 asistencije, a odličan je bio i Gustavo Ajon sa 8 koševa, 6 uhvaćenih lopti i 5 uspešnih dodavanja.

U domaćoj ekipi Džejms je prednjačio sa 20 poena i 6 asistencija, Adrejan Pejn je postigao 13, Nik Kalates 12, a Kris Singlton 11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading