Žalgiris slavio u Atini protiv Olimpijakosa

Autor:

Sport

18.04.2018

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Žalgirisa savladali su Olimpijakos na strani posle produžetka 87:78 i poveli u seriji plej-ofa Evrolige.

RepublikaFoto: euroleague.net
Košarkaši Žalgirisa

Žalgiris je u finišu regularnog dela imao prednost 72:69, posle trojke Milaknisa, međutim, Spanulis je pogodio na drugoj strani van 6,75 na 37 sekundi do kraja i meč uveo u produžetak.

Tamo su gosti prikazali znatno bolju igru, ubrzo poveli 82:76 i do kraja rutinski došli do trijumfa.

Tokom 40 minuta igre, Olimpijakos je prikazivao bolju igru, u jednom trenutku imao i devet poena prednosti, ali su Litvanci uspeli da se vrate i serijom 6:0 u poslednjoj četvrtini došli do vođstva 66:65. Usledila je neizvesna završnica, pomenute trojke MIlaknisa i Spanulisa, pa se pobednik rešavao u dodatnih pet minuta. 

Najbolji u pobedničkom timu bio je Brendon Dejvi sa 21 poenom i osam skokova, a pratio ga je Kevin Pango sa 20 poena i šest asistencija. Arturas Milaknis je dodao 16 poena.

Oliju nije pomogla ni sjajna partija Spanulisa - 25 poena, devet asistencija, da dođe do trijumfa. Pored njega dvocifreni su bili Printezis sa 12 poena i Papapetru sa 11. Nikola Milutinov je meč završio sa sedam poena i osam skokova.

Naredni meč igra se u petak, posle čega se serija seli u Kaunas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading