Budućnost uzela ABA ligu, ALI BORBA ZA EVROLIGU OVIM NIJE GOTOVA!

Sport

15.04.2018

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti ovogodišnji su osvajači ABA lige pobedom nad Crvenom zvezdom u finalnoj seriji rezultatom 3:1, ali učešće u Evroligi i dalje je obavijeno velom sumnje zbog striktnih uslova koje je neophodno ispuniti za takmičenje u najjačem košarkaškom takmičenju Evrope.

RepublikaFoto: Budućnost Voli
Igrači Budućnosti su izborili plasman u EL

Da je dug put do obezbeđivanja svih neophodnih uslova za igranje u Evroligi posle meča je potvrdio predsednik crnogorskog kluba Dragan Bokan.

- Večeras ćemo slaviti, ali već sutra ćemo početi da se borimo za Evroligu. Meni verovatno predstoji put u Barselonu kako bih potvrdio nastup u Evroligi - rekao je Bokan a prenose "Vijesti".

Trenutno glavni problem predstavlja kapacitet hale "Morača" u koju može da stane 4.500 navijača, dok je minimum za Evroligu 5.000. Poslednje najave kažu da će rekonstrukcija hale i proširenje kapaciteta ipak biti gotovo u roku.

- Potrudićemo se da stvorimo pravi budžet za narednu sezonu, kako bi parirali najvećim timovima u Evropi. Podgorice, srećno ti to što si ušla među najbolje košarkaške centre Evrope - poručio je prvi čovek Budućnosti.

Budućnost je poslednji put u Evroligi igrala 2001. godine, a tada su u zajedničkoj državi sa Srbijom tri puta zaredom osvajali titule, dok ih u sezoni 2001/02 Partizan nije skinuo sa trona. Ovo je inače prvi put baš od te sezone da Srbija neće imati svoj klub u Evroligi. Ove sezone je Crvena zvezda ostvarila skor od 11 pobeda i 19 poraza, a u maju će i finalni turnir biti odigran u beogradskoj "Štark areni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading