ZVEZDA POVELA U POLUFINALU: Šampion se mučio, ali pobedio FMP JUBILARNI 40. PUT!

Autor:

Sport

24.05.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Sferopulos zadovoljan trijumfom od 97:87.

ZVEZDA POVELA U POLUFINALU: Šampion se mučio, ali pobedio FMP JUBILARNI 40. PUT!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde vode sa 1:0 protiv FMP u polufinalnoj seriji Košarkaške lige Srbije.

Šampion je u odbranu titule krenuo trijumfom od 97:87 pred svojim navijačima. Zvezda je tek u finišu utakmice slomila otpor gostiju iz Železnika i napravila prvi korak prema odbrani titule.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Jago dos Santos sa 25 poena, Luka Mitrović postigao je 15, a Nemanja Nedović 13 poena. Za FMP Matija Rebec postigao je 16, a Aleksa Stepanović 15 poena.

Bio je ovo jubilarni 40. trijumf u nizu tima sa Malog Kalemegdana nad "panterima".

- Poveli smo 1:0 u polufinalu, na tome čestitam igračima, na rezultatu, ali čestitam im i na spremnosti koju su pokazali. Nije bilo lako posle trofeja u ABA ligi pre 4-5 dana biti mentalno spreman da se igra teška utakmica. Znali smo da će FMP doći da se bori i pokušati da nam stvori probleme. Koncentrisani smo bili na početku utakmice, napravili osetnu prednost, ali su oni smanjili tu prednost. To je normalno, oni su dobar tim, bore se, imaju dosta igrača koji mogu da postignu poene, imali su četvoricu dvocifrenih igrača. Bilo mi je veoma važno kako smo igrali u drugom poluvremenu. Popravili smo igru u napadu i odbrani, i zaslužili da pobedimo. Tek je 1:0, potrebna nam je još jedna pobeda - rekao je grčki strateg na konferenciji za novinare, pa dodao:

- Nije lako zadržati koncentraciju. Posle velike pobede (u ABA ligi) igračima nije lako da se takmiče ponovo nakon što su mentalno i fizički uložili velike napore kako bi osvojili ABA ligu. Posle 4-5 dana nije lako da budu spremni da se takmiče na najvišem nivou, zato smo imali uspone i padove. Videli ste kako smo dobro šutirali, videli ste procente, imali smo veoma dobru utakmicu.

Jedina mrlja je raniji završetak meča Džoela Bolomboja zbog povrede - rekao je Sferopulos i dodao da Rokas Gedraitis nije bio u sastavu zbog manjeg problema sa kolenom, ali da će biti spreman za narednu utakmicu.

Drugi meč je u ponedeljak od 18.00.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading