OGLASILA SE ABA LIGA, ALI NE O SUDBINI ŠAMPIONA I EVROLIGE: Spomenula samo ime jednog kluba

Autor:

Sport

24.05.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa neće biti isto od ove jeseni.

OGLASILA SE ABA LIGA, ALI NE O SUDBINI ŠAMPIONA I EVROLIGE: Spomenula samo ime jednog kluba

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

ABA liga

Košarkaški klub Dubaija postaje deo AdmiralBet ABA lige od naredne sezone! O tome se spekulisalo dugo, a dada je i zvanično jer je regionalno takmičenje sve objavilo na svoj sajtu. Navodi se da će se novoosnovani klub naći među učesnicima takmičenjija u narednoj sezoni 2024/25. Tim povodom se prvi oglasio Dubravko Krnetović dirktor lige.

- KK Dubai se pridružuje ABA porodici i biće u mnogo čemu specifična sportsko-poslovna saradnja. Ovo predstavlja viziju ABA lige koju su klubovi prepoznali kao idelnu šansu da dostignu svoje ciljeve. Prvo da se poveća kvalitet takmičenja, a onda i da se otvore vrata novog tržišta koje će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše više profita i radi na dobrobiti svojih deoničara - navodi Krnetović.

 

 

Potom se oglasio i Abdula Said Al Nabudah, predsednik i prvi čovek KK Dubaija.

- Mi smo oduševljeni što ćemo se pridružiti ABA ligi, takmičenju u regionu koji je poznat po gajenju nekih od najvećih košarkaških talenata. Jedva čekamo da u Dubaiju budemo domačini u ABA ligi u našoj "Koka kola areni" gde košarkaški entuzijasti mogu da uživaju u sjajnom iskustvu. Ja ću se zahvaliti menadžmentu ABA lige na tome što smo prihvaćeni - rekao je Al Nabudah.

Ulazak KK Dubaia u AdmiralBet ABA ligu predstavlja novi izazov za ostale timove, ali i priliku za proširenje geografskog dosega lige. Dubai je prepoznatljiv po svojoj visokokvalitetnoj sportskoj infrastrukturi i velikom interesovanju za sport, pa se očekuje da će dolazak ovog kluba doneti nove navijače i poslovne mogućnosti.

Dubai je grad sa globalnim uticajem i prepoznatljivim brendom, pa će ulazak KK Dubaia u ABA ligu sigurno privući pažnju i van granica regiona. Ovo otvara mogućnosti za nova partnerstva i ulaganja u košarku, što bi moglo da doprinese rastu popularnosti lige i povećanju njenog komercijalnog potencijala.

Ova vest je izazvala veliko interesovanje među ljubiteljima košarke, kako u regionu tako i širom sveta. Mnogi se pitaju kako će se KK Dubai nositi sa ostalim timovima, ali i kakav će uticaj imati na takmičenje u celini. S obzirom na reputaciju koju Dubai uživa u svetu sporta, očekuje se da će ovo biti korak napred za AdmiralBet ABA ligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading