Borac najbolji u KLS, poznati sastavi grupa za domaće prvenstvo!

Autor:

Sport

07.04.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši čačanskog Borca su pobedom nad Spartakom 85:55 obezbedili poziciju broj 1 na tabeli Košarkaške lige Srbije (KLS), čime smo saznali tačan sastav grupa za domaće prvenstvo koje počinje po okončanju finalne serije ABA lige.

RepublikaFoto: kls.rs
Prvenstvo startuje 18. aprila

Ekipama Crvene zvezde, Partizana, FMP i Mega Bemaksa pridružiće se još osam timova iz domaćeg prvenstva, a to su Borac, Dinamik, Vršac, Tamiš, Metalac, Zlatibor, Vojvodina i Mladost.

Shodno pravilima, ovi timovi su podeljeni u dve superligaške grupe sa po osam timova, i A grupu čine Crvena zvezda, Mega Bemaks, Borac Čačak, Zlatibor, Tamiš i Mladost, dok su u B Partizan, FMP, Dinamik, Vršac, Metalac i Vojvodina.

Takmičenje počinje 18. i 19. aprila, a po dve najbolje ekipe plasiraće se u polufinale.

Osim što će se boriti za titulu prvaka Srbije, ovi timovi igraće i za plasman u Drugu ABA ligu, u kojoj ćemo naredne sezone imati dva mesta, a ne tri kao ove. To će biti najbolje plasirani, odnosno treći iz grupa, ako prva dva mesta u grupama zauzmu Zvezda i Mega, odnosno Partizan i FMP, koji imaju zagarantovana mesta u ABA ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading