Omić: Čim sam stigao znao sam da ću se brzo uklopiti!

Autor:

Sport

03.04.2018

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački centar Alen Omić stabilizovao je formu od dolaska ove zime u redove KK Crvena zvezda, a snažni centar bio je jedan od ključnih faktora za prolazak crveno-belih u finale ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Omić je ponovo bio dvocifren

U pobedi 88:69 u trećem susretu protiv Mornara Omić je ubacio 11 poena, a uz to je imao i po dva skoka i asistencije.

- Znali smo od početka šta nam je cilj, to finale. To treba Zvezdi i sve smo dali od sebe da ostvarimo taj cilj. Jedan korak dalje. Moram da kažem za atmosferu, navijače, svaka čast. Kad imaš vrhunsku publiku nemamo šta da pričamo. Već sad očekujemo da i u finalu kod kuće bude puna hala - rekao je Omić. 

Iako je Zvezda na početku drugog poluvremenu ispustila prednost od 15 poena razlike sa pauze, odlični centar je znao da Mornar ne može da drži ritam tokom čitavog toka susreta.

- Bilo je tu malo panike ali sam verovao u svoju ekipu od početka do kraja, da ćemo proći u finale. Znamo da imamo tu energiju, mislim da ne mogu sa nama da igraju sa tom energijom 40 minuta - dodaje centar Zvezde, koji se vrlo brzo snašao u novom sistemu.

- Kad sam došao znao sam da ću se brzo uštimovati u ekipu i da ću igrati kao da sam tu od početka sezone jer se vidi da su to pravi momci i tu nešto nije bilo teško da bi trebalo dva, tri meseca da uđem u sistem. Jednostavno od prvog dana kad sam došao, svi su me brzo uveli u ekipu. Znao sam da će se tako desiti jer znam neke od pre kad sam bio u Olimpiji, igrao sam protiv njih. Dobro se osećam, sa Balkana sam, nije bilo teško - kaže Omić. 

Omić je za kraj istakao i da veruje u uspeh u finalnoj seriji protiv Budućnosti, kao i da bi prednost domaćeg terena trebalo da bude presudna, jer smatra da će teško izgubiti neki meč pred svojim fanovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading