ABA IZABRALA NAJBOLJEG DEFANZIVCA: Velika čast za kapitena Zvezde!

Autor:

Sport

11.04.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazić svojim partijama zaslužio laskavo priznanje.

ABA IZABRALA NAJBOLJEG DEFANZIVCA: Velika čast za kapitena Zvezde!

Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde, Branko Lazić izabran je za najboljeg defanzivca od strane AdmiralBet ABA lige za ovu sezonu. Kapiten crveno-belih ima veliki uticaj na igru svog tima, možda nema veliki doprinos u kreativnosti tima sa Malog Kalemegdana, ali uvek odradi sav ''prljav'' posao na terenu koji u ogromnoj meri doprinosi. 

Laziću je ovo četvrti put da je dobio ovu nagradu u poslednjih pet godina i to dosta govori o njegovim igračkim sposobnostima. Branko je osvojio najveći broj glasova od strane glavnih trenera ekipa u regionalnom takmičenju sa 19,6%. Iza njega ostali su Džoel Bolomboj (18,1%), igrač Zadra Marko Ramljak (14,1%).

Foto: Starsport

 

Lazić je u proseku je beležio 4,9 poena, 1,2 skoka, 0,8 ukradenih lopti uz indeks korisnosti od 3,6 po utakmici. Iskusni defanzivac je član crveno-belih još od 2011. godine i za to vreme sakupio je čak 794 mečeva i osvojio 26 trofeja. Definitvno je istinka legenda Zvezde za koju ostavlja srce na teren.

Osim tima sa Malog Kalemegdana igrao je i u FMP-u. Sigurno je da će ostati upamćen kao legenda Zvezde. Mnogi osporavaju njegov kvalitet, ali ono što on radi na terenu je fantastično i njegovo iskustvo donosi mirnoću u igru crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading