Biti, ili ne biti za Zvezdu: CRVENO-BELI ISPIT ZRELOSTI PROTIV MORNARA!

Autor:

Sport

02.04.2018

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju (ponedeljak, 21h) ekipu Mornara u trećoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Iako je bilo malo onih koji su očekivali neizvesnost u ovoj seriji, košarkaši iz Bara prinudili su crveno-bele da se nađu pod pritiskom.

RepublikaFoto: Starsport
Lesor će ponovo probati da digne publiku na noge

Zvezda je prošle sedmice u Baru poklekla nakon rafalne paljbe Vraneša i Nidama, koji su praktično sami srušili šampiona ABA lige. To nije bio scenario koji se dao naslutiti nakon vrlo ubedljive pobede srpskog predstavnika u prvom duelu, kada je ekipa Dušana Alimpijevića slavila sa 29 poena razlike.

Kadrovska situacija pred treći duel je jasna u oba tima. Zvezda će sigurno nastupiti bez povređenih Dangubića i Antića, dok Mihailo Pavićević iz Mornara ne računa na najkorisnijeg igrača regularnog dela ABA lige Uroša Lukovića.

Francuski centar Matijas Lesor poručuje - u obzir dolazi samo pobeda!

- Očekivanja za nas su jasna, hoćemo da pobedimo u ovoj odlučujućoj utakmici. To nam je glavni cilj od početka sezone, i cele godine smo se borili da bismo imali prednost domaćeg terena, kao i da odlučujuće utakmice igramo pred svojim navijačima. Zato ih pozivam da nam pruže podršku u ponedeljak. Јer nam to mnogo znači sada kada je važno - rekao je centar Zvezde Matijas Lesor.

Trener Barana Mihailo Pavićević je još jednom ponovio da je domaćin apsolutni favorit, ali da Mornar ima pravo da veruje u podvig.

- Ništa se nije promenilo pred treću utakmicu, sve što sam rekao ranije stoji - i taj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali favoriti koji to moraju da dokažu i na parketu. Normalno, ako nas dobiju, sportski ćemo čestitati. Za nas je ovo zaista fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je utakmica Zvezde protiv Reala poslužila kao pripema za majstoricu u plej-ofu sa Mornarom. Time je sve rečeno. Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti - rekao je Pavićević.

Zvezda mora da savlada Mornar ukoliko želi da se bori za plasman u Evroligu. U finalnoj seriji ih već čeka Budućnost, koja je sa 2-1 u seriji bila bolja od Cedevite, a ove sezone su već dva puta bili bolji od izabranika Dušana Alimpijevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading