UNIŠTENI GROBARSKI MURALI! Sramotna noćna akcija po ulicama Beograda!

Autor:

Sport

04.04.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put, ali je svakako poražavajuće.

UNIŠTENI GROBARSKI MURALI! Sramotna noćna akcija po ulicama Beograda!

Foto: x.com

Murali navijača Partizana, delo grupe "Grobarski treš romantizam", iznenada su uništeni preko noći.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama jasno pokazuju da su svi murali u Beogradu prekrečeni crnom bojom, čime je uništeno umetničko delo koje je bilo simbol ljubavi prema klubu, ali u neku ruku i atrakcija grada Beograda.

Ovo nije prvi put da se ovakav vandalizam dešava, te je uništeno nekoliko murala sa likovima legendi Partizana, ali i poznatih navijača poput Duška Radovića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, Tanje Bošković i drugih.

 

 

Svi ovi murali krasili su Dorćol, a među uništenima je bio i mural posvećen Bati Mirkoviću na Konjarniku.

Uništavanje murala izazvalo je ogorčenje javnosti, kako među navijačima Partizana, tako i među ljubiteljima umetnosti. Mnogi su istakli da je uništavanje kulturnog nasleđa nedopustivo i da takav čin predstavlja napad na slobodu izražavanja i umetnički izričaj.

Uništavanje murala predstavlja ne samo napad na sportski klub i njegove simbole, već i na kulturno nasleđe grada. Murali su bili deo urbane atmosfere Beograda i predstavljali su važan deo njegove kulturne baštine. Ovaj čin izaziva zabrinutost u vezi sa očuvanjem javnog prostora i kulturnog identiteta grada.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome ko je odgovoran za uništavanje murala. Nadležni organi su najavili istragu kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj vandalizam i preduzele mere da se spreči sličan incident u budućnosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading