SFEROPULOS NAKON PORAZA: Igrači su dali sve od sebe i borili se do samog kraja!

Autor: M. M.

Sport

14.03.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makabi bolji od Zvezde u Areni sa 84:80.

SFEROPULOS NAKON PORAZA: Igrači su dali sve od sebe i borili se do samog kraja!

Foto: Starsport

Košarkaši Makabija pobedili su Crvenu zvezdu u Areni sa 84:80 u Evroligi, a trener domaćih je govorio o uzrocima poraza u 29. kolu Evrolige.

Janis Sferopulos kaže da su njegovi izabranici odigrali dobro prvo poluvreme.

- Pratili smo plan, igrali smo dobru odbranu, igrali smo pametno… Na poluvremenu smo pričali o tome kako će Makabi da reaguje u nastavku meča. Makabi je promenio taktiku, igrali su presing na našim bekovima, što je rezultiralo lakim poenima iz kontre. U četvrtoj četvrtini bio je vidan umor i taj presing koji su igrali ostavio je traga na nama. Bili su aktivni na skoku u napadu i postigli 53 poena u drugom poluvremenu. Čestitam Makabiju na pobedi, ali i mojim igračima na požrtvovanju. Dali su sve od sebe i borili se do samog kraja. Imali smo defecit što se tiče organizatora igre, ali smo se borili koliko smo mogli. Da biste pobedili meč nekad je potrebno imati pun sastav. Bez organizatora igre nismo mogli da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Nećemo posustajati, želimo jako da završimo Evroligu - kaže Grk. 

Jago dos Santos je doživeo povredu.

- U pitanju je potres mozga, blaži potres mozga. Osećao se dobro u svlačionici, ali morao je da ode u bolnicu.

Jedan od mnogih koji su izostali bio je Miloš Teodosić.

Nije samo van terena bio Teodosić. Danas na parketu nisu bili Nedović, Lazić, nedostajao nam je Topić – znači nije samo Miloš. Kada se svi vrate imaćemo više opcija u napadu.

Govorio je Sferopulos i o Treju Tompkinsu koji još uvek nije debitovao za Zvezdu.

- Krenuo je sa individualnim trenerima, ali biće potrebno vremena da se vrati u igrački pogon. Iz dana u dan pratimo njegovu sitaciju. Radi jako naporno da se vrati na teren, ali ne mogu da kažem kada će biti na terenu - zaključio je trener crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading