SIN DEJANA MILOJEVIĆA PRIMIO ORDEN OD VUČIĆA! Emotivna scena na dodeli priznanja!

Autor:

Sport

15.02.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika čast preminuloj legendi.

SIN DEJANA MILOJEVIĆA PRIMIO ORDEN OD VUČIĆA! Emotivna scena na dodeli priznanja!

Foto: ATA Images, Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ordenje zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Među dobitnicima priznanja na svečanoj ceremoniji u zgradi Predsedništva našao se i pokojni Dejan Milojević, legendarni košarkaš Partizana i pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa, koji je posthumno odlikovan. Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena uručen je njegovom sinu Nikoli Milojeviću.

Republika

Foto: ATA Images

Nikola Milojević na dodeli ordena

Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, 17. januara u Solt Lejk Sitiju, gde je bio sa saradnicima na večeri noć pre gostovanja Juti. Bio je pomoćni trener u Golden Stejtu od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA lige 2022.


Dejan Milojević ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke. Rođen je 1975. godine u Beogradu, gde je započeo svoju impresivnu košarkašku karijeru. Bio je poznat po izuzetnoj tehnici, skoku i sportskom duhu. Sa Partizanom je osvojio brojne titule, a potom se kao trener afirmisao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Orden koji je Aleksandar Vučić dodelio Dejanu Milojeviću predstavlja priznanje za njegov izuzetan doprinos sportu i promociji Srbije kroz sportske uspehe. Milojević je svojim radom i zalaganjem postao uzor mnogima, a njegova posthumna odlikovanja su priznanje za sve što je učinio za srpsku košarku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (8)

Loading
Mima

15.02.2024 20:44

Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću sto ne zaboravlja najbolje!

Ana

15.02.2024 20:46

Ponosni smo na predsednika Vučića što je prepoznao zasluge pojedinaca kroz dodelu odlikovanja.

Filip

15.02.2024 20:55

Srbija nikad neće zaboraviti Dejana.

Ena

15.02.2024 22:01

Veliki čovek i sportista nas je prerano napustio zauvek, ali sećanje na njega ne bledi.