VORIORSI NE PUŠTAJU MILOJA DA ODE: Divan gest Golden Stejta na prvom meču posle Dekijeve smrti (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

03:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ratnici" ne zaboravljaju Srbina.

VORIORSI NE PUŠTAJU MILOJA DA ODE: Divan gest Golden Stejta na prvom meču posle Dekijeve smrti (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes, Starsport

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa i Atlanta Hoksa sastali su se u noći između srede i četvrtka u Čejs centru u San Francisku, što je prvi meč "ratnika" nakon smrti Dejana Milojevića, njihovog pomoćnog trenera.

Sudbina je htela da na tom meču u dresu gostiju iz Džordžije igra i Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, za koju je popularni Deki Miloje živeo.

Na toj utakmici, na klupi Voriorsa je naznačeno mesto srpskog trenera.

Preko njegove stolice je navučena majica koju nose i svi igrači Golden Stejta, a postavljena je i bela ruža.

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević iznenada je preminuo od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojip šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najvći životni san bio mu je da postane selektor Srbije, ali ga nažalost nije dosanjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading