OD DOLASKA U PIREJ! Petrušev pružio NAJBOLJU partiju, ali PAO opet slavio u VELIKOM derbiju! Povredio se Milutinov!

Autor:

Sport

22.01.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zeleni iz Atine ostvarilil najveću pobedu od početka sezone.

OD DOLASKA U PIREJ! Petrušev pružio NAJBOLJU partiju, ali PAO opet slavio u VELIKOM derbiju! Povredio se Milutinov!

Foto: printscreen/instagram.com

Košarkaši Panatinaikosa savladali su večeras Olimpijakos u derbiju nacionalnog prvenstva Grčke rezultatom 85:80 ali je meč obeležila i povreda srpskog centra Nikole Milutinova.

Crveno-beli iz Pireja su ostali u drugom poluvremenu bez pomoći reprezentativca Srbije koji se povredio, kad je ispred njega protrčao njegov saigrač Kostas Papanikolau, dok su se vraćali u odbranu. Milutinov je tom prilikom nagazio na saigrača i povredio zglob.

Najbolji u pobedi Panatinaikosa bio je Džerijan Grant sa 19 poena, pet asistencija i dva skoka, dok je Marijus Grigonis ubacio 18 poena.

U timu Olimpijakosa istakao se srpski košarkaš Filip Petrušev sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije.

Foto: Euroleague.net

Nikola Milutinov

Ovo je bila druga pobeda u sezoni za tim iz OAKA arene, pa trener Ergin Ataman nije krio zadovoljstvo:

- Igrali smo sjajnu košarku 35 minuta, pravu košarku, dominirali smo. U poslednjih pet minuta Olimpijakos je igrao sa Papanikolauom na poziciji 5 i Pitersom na poziciji 4. Počeli smo da pravimo greške. Zaslužili smo pobedu zbog košarke koju smo igrali 35-36 minuta - rekao je Ataman i dodao:

- Izuzetna atmosfera još jednom u OAKA dvorani. To je druga pobeda protiv Olimpijakosa u prvenstvu, ostali smo neporaženi. Pokazali smo karakter koji imamo još jednom. Olimpijakos je jedan od najboljih timova u Evropi. Igrali smo izuzetnu košarku, osim tih poslednjih pet minuta i nismo imali povređenog Slukasa. Veoma sam srećan zbog navijača. Nastavljamo dalje. Moramo da se fokusiramo na utakmicu protiv Makabija - dodao je turski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading