SUSRET MILOJEVIĆA I JOKIĆA O KOM JE BRUJAO SVET: Učenik i učitelj oči u oči pre samo OSAM DANA! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.01.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni srpski košarkaš Dejan Milojević preminuo je od posledica srčanog udara u 47. godini.

SUSRET MILOJEVIĆA I JOKIĆA O KOM JE BRUJAO SVET: Učenik i učitelj oči u oči pre samo OSAM DANA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/katywinge

Dejan Milojević i Nikola Jokić sreli su se samo pre osam dana na duelu Golden Stejt Voriorsa i Denver Nagetsa i ćaskali pred utakmicu svojih timova.

Nažalost, danas je čuveni srpski košarkaš preminuo od posledica srčanog udara u 47. godini.

Oči u oči našli su se tada bivši učitelj i učenik.

Denver je predvođen Srbinom pobedio Golden Stejt Voriorse u čijem je stručnom štabu Milojević sa 108:105, a dvojica dobrih prijatelja su iskoristila zagrevanje da malo popričaju.

 

Njihov susret nije ostao nezabeležen, a snimci njihovog srdačnog razgovora objavljeni su na društvenim mrežama.

- Posle prvog treninga, kažemo: "E, vidi mali talenat, ali on ne može da mrdne". Hajde da ga sklonimo sa strane. Marko je bio kondicioni trener, čujemo se naravno sa Miškom Ražnatovićem, dogovorimo se da on mesec dana sa strane trenira da postane sposoban da trenira profesionalno. To su klinci, imali smo u tom trenutku Bobija, Ćakića i… da li je Novica počeo ili nije u tom trenutku, ne mogu da se setim - pričao je o Jokićevom razvoju svojevremeno Milojević.

Kada je počeo da radi sa Nikolom, Jokićeva fizička sprema nije bila na zavidnom nivou. 

- Ti imaš dete koje je treniralo sa juniorima Vojvodine, mislim jednom dnevno i to juniorski treninzi. I sad dolazi ovde, istestiramo ga i on ne može da uradi dva skleka. Znači, sklek nije sad neka vežba koja je od krucijalnog značaju. Nije mogao ni Divac da uradi dva skleka. To znam pokojni Pera Zimonjić mi je pričao.

Kada je Jokić iz Mege otišao u Denver niko nije mogao da očekuje kakva ga karijera očekuje.

- Ispostavilo se da je Denver bila dobra odluka, da je najlakše postao franšizni igrač. Ali trebalo je i njima vremena da shvate koja je pozicija, da je petica. Jezik sam polomio od priče zašto je "petica" i da je "petica", a oni su meni govorili: "Nije atleta, ne može on pet." Denver je pokušao da ga na "četiri" gura u paru sa Jusufom Nurkićem, pa su videli da to ne ide. Sad da ne objašnjavam zašto je pet, a ne četiri - kazao je Milojević svojevremeno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading