Uzoran momak, pravi sportista: MICIĆ OTKRIO KOM SPORTU ĆE SE POSVETITI NAKON KOŠARKE!

Autor:

Sport

14.03.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Žalgirisa i reprezentativac Srbije Vasilije Micić otkrio je za sajt Evrolige da će nakon završetka košarkaške karijere ozbiljnije da se posveti skijanju.

RepublikaFoto: Starsport
Micić je od malih nogu trenirao skijanje i košarku paralelno

- Skijanje je moja prva i najveća ljubav. Naravno da volim i košarku - rekao je Micić za sajt Evrolige.

Micić je izjavio da je uz sestru Ninu, koja se bavi snoubordom, zavoleo sve zimske sportove.

- Bio sam veoma dobar u skijanju, jako talentovan. Proveo bih šest meseci godišnje na skijama. Ipak, prelazak na košarku se desio spontano kada smo se preselili u veći grad. Potom sam se 2006. pojavio bez treninga na državnom šampionatu i bio drugi u veleslalomu - rekao je Micić.

Iako je bio vrlo dobar skijaš, može se reći da je čak bio još bolji sa košarkaškom loptom u mlađim danima.

- Rezultati u košarci dok sam bio dete su došli jako brzo. U skijanju je potrebno mnogo žrtvovati se, možda više nego u košarci. Morate da provodite mnogo vremena na snegu. Onda mi je trener u OKK Beogradu rekao da sam talentovan u košarci i da bi trebalo da je igram više.

Naš košarkaš je obznanio na koji način mu je skijanje pomoglo da postane bolji košarkaš. 

- Moja najveća prednost je bila u promeni ritma. To sam poneo sa sobom iz skijanja.  Za mene je taj sport, posebno onaj rekreacioni, najlepši sport. Odrastao sam na planini, gde je sve prelepo, sigurno i ima mnogo snega. Prvog dana kada budem završio košarkašku karijeru, platiću sebi aranžman negde i skijaću jedno dva meseca - rekao je Micić za sajt Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading