"Dirkenštajn" je neuništiv: NEMAC ODLAŽE PENZIJU ZBOG REKORDA!

Autor:

Sport

11.03.2018

14:35 >> 14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dirk Novicki, najbolji evropski košarkaš svih vremena, najverovatnije će odigrati još jednu sezonu u NBA ligi, kako bi ušao u istoriju, kao jedini igrač koji je 21 godinu proveo u istom timu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novicki u junu puni 40 godina

On je izabran kao deveti pik na draftu 1998. godine, birao ga je Milvoki i odmah ga prosledio Dalasu.

Samo tri igrača u NBA ligi su igrali 21 sezonu, ali ne u istom timu. To su Robert Periš (Golden Stejt, Boston, Šarlot i Čikago), Kevin Vilis (Atlanta, Majami, Golden stejt, Hjuston, Toronto, Denver, San Antonio i Dalas), te Kevin Garnet (Minesota, Boston i Nju Džersi).

Kobi Brajant je jedini igrač, uz Dirka, koji je proveo 20 godina u istom timu.

Vins Karter, takođe, ima mogućnost da provede 21 godinu u NBA ligi, ako se sledeće godine vrati iz Sakramenta u Toronto, gde je počeo karijeru iste godine kao i Novicki.

Đinobili, Teri, Karter i Novicki su jedini aktivni igrači, koji su draftovani 90-ih godina, ali samo Novicki još nema 40 – napuniće ih 19. juna.

Za 20 sezona, “Dirkenštajn” je postao legenda NBA, šampion sa Dalasom 2011. godine, i jedan od sedam igrača koji su postigli preko 30 hiljada poena.

Uz njega to su Karim Abdul Džabar, Karl Meloun,  Kobi Brajant, Majkl Džordan, Vilt Čembrlen i Lebron Džejms.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading