KALINIĆ OTVORIO DUŠU! Košarkaš Barselone OTKRIO da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama!

Autor:

Sport

20.11.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propustio je poslednji Mundobasket, na kome je srpska selekcija osvojila srebrnu medalju.

KALINIĆ OTVORIO DUŠU! Košarkaš Barselone OTKRIO da li će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama!

Foto: www.profimedia.rs

Crvena zvezda Meridianbet je nedavno odmerila snagu sa Barselonom u Evroligi, a taj duel je imao poseban značaj za Nikolu Kalinića, jer se ponovo susreo s bivšim klubom. Srpski as je u tom susretu ostvario solidnu igru, postigavši sedam poena, uhvativši pet skokova i zabeleživši tri asistencije.

Za portal "BasketballSphere", govorio je zbog čega ga nije bile u timu Svetislava Pešića na Mundobasketu u Manilu, gde su "orlovi" osvojili srebrno odličje.

- Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspešni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspeh za sve te momke - rekao je Kalinić.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Kalinić i Nemanja Nedović u duelu

Osvrnuo se i na eventualno igranje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. 

- Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu leta da bi im se ispunile određene želje i ambicije - dodaje srpski košarkaš.

Prokomentarisao je i potencijalni povratak u regionalno takmičenje.

- Ako se ikada vratim u AdmiralBet ABA ligu, pokušaću da sve to promenim na neki način. Kada se pogodi sudija, izađu sa parketa, ne žele da učestvuju u tome. Ako se vređa sudija, odmah se gledalac izbaci, a mi igrači pokušavamo da budemo čvrsti momci i kada nas gađaju, hoćemo da igramo još jače. Pa ne, upravo to je greška. Treba i treneri i igrači da se dogovore i na jednoj i na drugoj strani, šta god uđe na parket, obe ekipe odlaze sa njega i ne nastavlja se, dok se to ne iščisti. Neki će reći da su igrači razmaženi. Ako sudije mogu da poštuju to, zašto smo mi gori od njih?” - istakao je Nikola Kalinić za "BasketballSphere".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading