ZVEZDA KOMPLETNA U BARSELONI: Rasterećeno do dobrog rezultata

Autor:

Sport

08.03.2018

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da očekuje dobru igru protiv Barselone u 25. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda juri pobedu u Barseloni

Crveno-beli su put Španije krenuli u sredu, dan ranije nego inače zbog štrajka aviokompanije i kontrole leta na aerodromu u Rimu, pa će imati dovoljno vremena za pripremu utakmice sa Barselonom, koju od nedavno vodi Svetislav Pešić.

- I pored činjenice da Barselona ima manje šanse za prolazak u plej-of, verujem da će odigrati takmičarsku utakmicu. Delom i zbog utiska iz prvog meča. Od tog trenutka mi smo odigralo već preko 50 utakmica u ovoj sezoni, promenilo se dosta toga u obe ekipe. I kod njih, ali i u našim redovima gde su igrači dobili svoje uloge, odnosno iskristalisalo se šta je čiji posao. Ipak, osigurali smo prvo mesto pred plej-of ABA lige, i sa te strane smo maksimalno rasterećeni - rekao je Alimpijević i nastavio:

- Upravo i zbog toga želimo da odigramo dobar meč, i da iz te rasterećenosti pokušamo da dođemo do dobrog rezultata i ostanemo u trci za plej-of. U Barseloni, dolaskom trenera Pešića, koji je odmah osvojio Kup Kralja vide se mnogobrojni pozitivni pomaci. Defanzivno ekipa je podigla nivo, i podizaće kompletno formu za nacionalno prvenstvo. Iako su imali neke poraze u Evroligi posle velikih pobeda u kupu, očekujem da će sigurno odigrati u mnogo boljem ritmu duel sa nama. Krenuli smo kompletni, Dangubić je sa nama, a odluku o sastavu ćemo doneti na dan utakmice.

Utakmica između Barselone i Crvene zvezde biće odigrana u petak od 21 sat.

- Sigurno da u svakoj utakmici želimo da dođemo do pobede, pa i u narednom meču sa Barselonom. Oni sa druge strane, iako imaju izuzetno kvalitetan sastav, imali su svojih problema. Mi želimo da odigramo kvalitetan meč, da odigramo mirno, skoncentrisano, jer jer samo tako možemo do pobede. Jesmo ih pobedili u prvoj utakmici, ali dosta toga se promenilo od tog našeg susreta, tu je sada i trener Pešić, osvojili su kup kralja, vide se veliki pomaci u njihovoj igri. Neće nam biti lako, ali posle Laktaša, gde smo osigurali prednost domaćeg terena u plej ofu regionalnog takmičenja, ulazimo bez pritiska, ali svakako želimo da se prikažemo u dobrom svetlu - rekao je bek crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading