JOKIĆ PROMENIO TRENERA: Poznato lice GASI POŽAR!

Autor:

Sport

10.10.2023

23:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posledice lošeg starta.

JOKIĆ PROMENIO TRENERA: Poznato lice GASI POŽAR!

Foto: ST/D. KADIĆ

Nikola Jokić

Željko Lukajić postao je šef stručnog štaba KK Džoker, čiji je vlasnik Nikola Jokić.

Lukajić se tako vraća u KLS kako bi podigao kvalitet igre svog tima.

Ekipa Džoker nije dobro startovala u KLS, posle dva kola upisali su dva poraza i to su na oba meča primili preko 100 poena.

Republika

Foto: screenshot

Željko Lukajić

 

- Trudiću se da se i svojim radom zahvalim na dobrodošlici, jer je to prevashodno želja i cilj svih, a i moja obaveza da probam da pomognem svojim iskustvom i znanjem jednoj lepoj priči, koju su započeli ljudi iz košarke i koji hoće da naprave nešto i prezentuju ovaj divan grad, da ide pravim putem i uzlaznom putanjom. Prvi utisci su grad pun zelenila, lepote i da postoje jako dobri uslovi za rad. Na nama je da u hodu radimo, gledamo šta je to dobro i da ga usavršavamo, šta je loše da ispravimo, da dodajemo još veći kvalitet. Ono što me raduje je i što me je opredelilo da lagano donesem ovakvu odluku je način na koji je klub organizovan i kompletni uslovi. Uslovi koje ja posebno volim su deca, selekcija, dovođenje i pravljenje igrača. Nadamo se da će biti još velikih asova, poput čoveka koji je ovde rođen – Nikole Jokića. A drugi je veliki koji je ovde rođen – tu je i Žućko, da ga ne zaboravimo. Prema tome, geni i koreni postoje - rekao je Lukajić po dolasku u Sombor.

Lukajić je samostalnu trenersku karijeru započeo u ekipama Famosa iz Hrasnice i Igmana sa Ilidže. U sezoni 1991/92. bio je trener sarajevskog Željezničara, ali početkom rata u BiH napustio je klub i preselio se u Srbiju.

U sezoni 1992/93. bio je trener Kikinde, a u sezoni 1993/94. vodio je beogradski Partizan, sa kojim je osvojio nacionalni kup i plasirao se u finale plej-ofa prvenstva. U sezoni 1994/95. bio je trener kluba Borovica iz Rume, a kojim je takođe izborio plasman u finale plej-ofa nacionalnog prvenstva. Godine 1996. preuzeo je solunski PAOK, sa kojim je stigao do finala Kupa Saporte.

Od 1998. do 2005. trenirao je ekipu Hemofarma, sa kojom se 2001. plasirao u finale poslednjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća, u kom je vršački tim izgubio od Malage. U sezoni 2001/02. sa Hemofarmom se plasirao na finalni turnir FIBA Kupa. U sezoni 2004/05. sa ovim klubom je osvojio Jadransku ligu i izborio plasman u polufinale ULEB kupa.

Potom je sa Igokeom osvojio Kup BiH, sa bugarskim Lukojl akademikom bugarsko prvenstvo i kup, a zatim je bio trener ruskog tima Univerzitet Jugra Surgut.

Od januara 2010.do januara 2012. ponovo je bio prvi trener Hemofarma, a mesec dana nakon odlaska postavljen je za prvog trenera ukrajinske Politehnike, koju je vodio do decembra 2013. godine.

U novembru 2014. ponovo je postavljen za trenera Igokee. Sa njima je u sezoni 2014/15. osvojio prvenstvo i kup BiH. U decembru 2015, nakon nekoliko slabih rezultata, smenjen je sa mesta trenera Igokee.

U decembru 2017. Lukajić je preuzeo MZT iz Skoplja.[4] Vodio ih je do aprila 2018. kada je iz ličnih razloga odlučio da raskine ugovor. Lukajić je sa MZT-om osvojio kup Makedonije, a u prvenstvu je ostvario 11 pobeda i tri poraza. U regionalnoj ABA ligi nije bio uspešan, pa je sa skorom 1:11 i završio na poslednjem mestu.[5]

Početkom januara 2023. imenovan je za trenera subotičkog Spartaka.[6] Sredinom aprila iste godine je smenjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
knez lazar

11.10.2023 00:14

Samo dati sansu mladima