SAŠA OBRADOVIĆ OPTIMISTIČAN PRED START EVROLIGE: Berlin, vidimo se! Večiti, čekam vas!

Autor:

Sport

05.10.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema više čekanja, počinje potera za titulom u Evroligi i za svrgavanje Reala s trona.

SAŠA OBRADOVIĆ OPTIMISTIČAN PRED START EVROLIGE: Berlin, vidimo se! Večiti, čekam vas!

Foto: Starsport

Saša Obradović

Među 18 klubova koji će krenuti prema fajnal-foru biće opet dva srpska kluba, Partizan i Crvena zvezda Meridianbet, ali i srpski igrači u inostranim klubovima, te Saša Obradović na klupi Monaka. Upravo će "kneževi" (kvota 7,00), uz "kraljevski klub" (kvota 5,25), biti najveći favoriti za osvajanje pehara, dok su crno-beli deseti favoriti (16,00) a crveno-beli odmah iza (20,00).

Izabranici Duška Ivanovića imaće čast da otvore sezonu protiv Asvela od 19.00 (Sport klub 2) u očekivano krcatoj beogradskoj Areni, dok četa Željka Obradovića nešto kasnije (20.05, Sport klub 1) gostuje Makabiju u Tel Avivu.

MOTIV I RECEPT

Prvi mečevi mogli bi da skiciraju ono što možemo da očekujemo od večitih rivala, a Saša Obradović u razgovoru za Republiku veruje da će i njegov Monako i oba srpska kluba imati dobre šanse da se nađu na fajnal-foru. On ima poseban motiv jer će se završnica Evrolige održati u Berlinu, gde je proveo dobar deo igračke i trenerske karijere u Albi.

Republika

Foto: Starsport

Saša Obradović

- Voleo bih da s Monakom odem opet na fajnal-for i to u gradu gde se osećam kao domaćin. U Berlinu mi žive deca, igranje tamo bi za mene bilo nešto posebno, još ako bismo osvojili trofej... Daleko je sve to, krećemo na težak i dug put, idemo korak po korak, a prvi nam je protiv Valensije u gostima. Što se Zvezde Meridianbet i Partizana tiče, voleo bih da i oni završe na fajnal-foru. Kakva bi to fešta bila. Ja bih im bio domaćin, znam mesta gde bismo mogli da izađemo i opustimo se - počeo je priču Obradović.

Voker "mačka u džaku"

Kad je Kemba Voker došao iz Dalasa u Monako, mnogi su odmah stavili "kneževe" među glavne favorite za osvajanje Evrolige. Oni su i dalje drugi pikovi, ali Obradović spušta loptu i otkriva šta se stvarno dešava po pitanju NBA asa.

- Sve što se pisalo o Kembi je bilo prenaduvano i bez prave informacije iznutra. On je na papiru najbolje pojačanje, a nije odradio nijedan trening. Pitanje je da li uopšte može da igra. To koleno nije dobro, ne znam da li ćemo moći da ga osposobimo i kada. Pompezno je najavljivan, a verovatno i ne bi bio među nama da ima obe zdrave noge. Moj roster je jak i bez njega, a ako se Voker priključi u dobrom ritmu, onda ćemo svakako biti još bolji - kaže Obradović.

Kada su u pitanju šanse Monaka i večitih rivala, srpski trener je veoma oprezan.

- Sve ekipe su se značajno pojačale, budžeti su mnogo veći. Teško je prognozirati ishode mečeva, a kamoli ko će u završnicu. Kandidati su uvek Real i Barselona, Olimpijakos i Panatinaikos, Monako, Partizan, Zvezda Meridianbet, Efes i Fenerbahče. Rekao sam devet ekipa koje konkurišu za prolaz u doigravanje po novom formatu. Zaista verujem da oba srpska kluba mogu dalje, kao i mi. Ključ je da pobeđuješ sve domaće utakmice i da dobiješ neko "lakše" gostovanje - kazao je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Saša Obradović

On je odmah otkrio veliko oružje svog i oba srpska kluba.

POKRENULI SVE NAVIJAČE

- Domaći teren. Partizan i Zvezda Meridianbet će imati rasprodatu Arenu, a u takvom ambijentu niko se neće naigrati. Slično je i sa Monakom. Hala je manja, navijači nisu toliko vatreni, ali pred njima je uvek teško igrati i slaviti u gostima. Te posete koje je prošle godine imao Partizan podstakle su navijače svih klubova da pune hale. Košarka je mnogo dobila, privilegija je biti ovih dana u evroligaškoj porodici - jasan je srpski trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading