Dve pobede i poraz Srba u NBA ligi

Autor:

Sport

03.03.2018

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od četvorice srpskih NBA košarkaša koji su nastupili protekle noći, samo je Nemanja Bjelica imao dvocifren učinak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Bjelica je kao starter odigrao čak 45 minuta za Minesotu i postigao 12 poena (3/8 iz igre, 2/4 trojke) uz četiri skoka, te po asistenciju i ukradenu loptu u porazu od Jute 116:108. 

Beli je tek sedmi put ove sezone počeo utakmicu i zabeležio rekordan broj minuta na parketu. Njegovi Vulvsi su ipak poraženi u meču koji su obeležila čak tri isključenja, od toga dvojica su bili njegovi saigrači Džef Tig i Karl-Entoni Tauns. 

Juta je meč prelomila poenima Džaea Kraudera i Donovana Mičela za seriju 11:2 sredinom poslednjeg perioda za nedostižnih 105:94. 


Mičel je meč završio sa 26 poena (10/18), koliko je ubacio i Rudi Gober uz 16 skokova, dok su po 15 dodali Krauder i Derik Fejvors. 

Vulvse je predvodio Endru Vigins sa 27, dva manje je ubacio Tig, Tauns je dodao 13 pre nego što je napustio parket zbog druge tehničke, a 12 je uz Bjelicu postigao i Taž Gibson.

Nikola Jokić nije uspeo da bude "dvocifren", imao je po devet poena (2/5) i skokova, te pet asistencija i jednu ukradenu loptu u pobedi Denvera nad Memfisom 108:102. 

Jokić je posle niza od 52 dana prvi put ostao ispod deset poena, posle žestokog duela sa iskusnim Markom Gasolom. Njegov tim nije ubacio 114 tek drugi put u poslednjih 11 utakmica, izgubivši čak 24 šuta loptu. 

Denver je ipak zabeležio bitnu pobedu u borbi za plej-of, a predvodio ga je Geri Heris sa 26 poena uz četiri ukradene lopte, 24 je dodao VIl Barton koji je imao i šest skokova, dok je 15 ubacio Pol Milsep koji je imao i sedam skokova i takođe četiri uktadene. 


Grizlise je nosio upravo Gasol sa 22 poena, devet skokova i pet asistencija, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Pratili su ga Džarel Martin sa 16, Dilon Bruks sa 13, te Mario Čalmers i Ben Meklemor sa po 12 poena.

Miloš Teodosić je ubacio sedam poena (3/5, 1/3) uz pet asistencija, dve ukradene lopte i jedan skok, a Boban Marjanović dodao šest (3/4) uz tri uhvaćene lopte, iako je proveo svega pet minuta na parketu u pobedi L.A. Klipersa nad Njujork Niksima 128:105 

Klipersi su meč prelomili dominantnom igrom u trećem periodu u kojem su nadigrali rivala sa 35:18. Predvodio ih je Lu Vilijams sa 21 poenom i osam asistencija, dok su po 19 ubacili Ostin Rivers, Tobajas Heris i Deandre Džordan koji je imao i 20 skokova. 

Najefikasniji u timu Niksa bio je Enes Kanter sa 18 poena uz 14 skokova, 17 je postigao Tim Hardavej, 15 je dodao Kortni Li, 12 Trej Burk, a 11 je postigao Troj Vilijams.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading