Pero Antić: Svi se volimo i poštujemo

Autor: b92.net, Republika

Sport

02.03.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najiskusniji košarkaš Crvene zvezde Pero Antić izjavio je da je timska odbrana donela pobedu Zvezdi protiv Unikahe.

RepublikaFoto: Starsport
Antić je briljirao na meču protiv Unikahe

Crvena zvezda je na svom terenu slavila 80:76 u 24. kolu Evrolige.

- Mnogo i naporno smo radili ove nedelje. Posle svih onih priča po novinama smo se uprkos nekim padovima tokom utakmice izdigli i pokazali timski duh. Bilo je i sportske sreće i naše dobre odbrane. Unikaha je odličan tim, posebno u napadu, ali smo mi pokazali dobru timsku odbranu. Pogodili smo i dosta šuteva. Moramo da poradimo na ofanzivnom skoku i to da popravimo da bude još bolje - rekao je Antić i dodao:

- Bilo mi je čudno uopšte da igram posle toliko vremena. Jedno je teretana, a drugo utakmica bez obzira što sam fizički spreman. Branko i ja smo zamenili uloge, on sa pogađa trojke, a ja igram odbranu.

On je pohvalio atmosferu u ekipi Crvene zvezde.

- Nema nikakve frke, to su pojedinci napravili veštačku atmosferu. Ovde je odlična hemija, sjajno se družimo. Ako se niko ne svađa na terenu onda nešto ne valja. Svi se volimo i poštujemo, vidite i rezultat toga. Nisam podviknuo u smislu da se derem nego u smislu da neko ne čuje neki "pik" ili nešto. Svi smo profesionalci, znamo svoj posao i uloge. Zna se ko treba da viče, samo trener, a mi kao i svaki tim da slušamo - naveo je Antić.

Zvezda je ovim trijumfom ostala u trci za plasman u plej-of Evrolige.


- To je cilj u svakom sportu, ko nije spreman za to treba da uzme kofere i ide. Uvek smo se borili, i ja i ovi momci. Tako je bilo i kad sam igrao za Olimpijakos. Kada nam niko nije davao šanse 2011. mi smo osvojili. Idemo kao autsajderi dalje, ne letimo, samo radimo. Prvo ABA liga, pa onda Barsa. Idemo utakmicu po utakmicu kao što smo radili od početka sezone. Potrebna nam je sad pobeda u ABA ligi, ta nam je utakmica važnija - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading