KAKAV JE TO KRALJ! Generacije će PRIČATI o Aleksinom GESTU! Evo zašto je Avramović DONEO loptu s Mundobasketa!

Autor:

Sport

13.09.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije

KAKAV JE TO KRALJ! Generacije će PRIČATI o Aleksinom GESTU! Evo zašto je Avramović DONEO loptu s Mundobasketa!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksa Avramović

Ne samo što je oduševio sve navijače partijama u dresu Srbije na Svetskom prvenstvu, već je Aleksa Avramović po povratku u domovinu pokazao kolika je ljudina!

Beku nacionalnog tima je "ukradena" titula najboljeg defanzivca na Mundobasketu, ali mu to nije zasmetalo, već je jednim gestom posle dočeka košarkaša na balkonu ispred Skupštine Beograda potvrdio da mu je dobrota najveća osobina.

Mnogi su se pitali šta je nosio as Partizana u crnoj kutiji koju je izneo iz aviona, a u pitanju je bila lopta sa potpisima reprezentativaca.

I to ne bez razloga, jer je istu loptu Avramović poneo, ne kao suvenir, već da bi je predao organizaciji "Srbi za Srbe", a ista je odmah postavljena na aukciju na humanitarnoj večeri u Novom Sadu.

Foto: Printscreen/Instagram/JelenaaBelić

 

 

Cilj večeri bio je prikupljanje sredstava za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji i za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.

Odmah su saopštili iz te organizacije, da je na večeri cilj bio prikupljanje 30.000 evra donacija za pomoć Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji za opremanje proizvodnog pogona u Novom Brdu.

Osim košarkaške lopte, na aukciji su se našla i sabrana dela Matije Bećkovića sa posebnom personalizovanom posvetom, kao i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja najboljeg srpskog kaligrafa Dušana Mišića.

- Na aukciji je prikupljeno ukupno 11.725 evra, a zahvaljujući donacijama pre i tokom donatorske večeri, na kraju je cifra iznosila više od 33.950 evra i nadmašen je cilj - dodaje se u saopštenju.

Donatorsko veče je otvoreno filmom u kojem su prikazani rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina, a gosti su imali priliku da čuju pesnika, književnika i akademika Matiju Bećkovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading