SLOVENAC OPLEO PO FIBA: Ovo je veliko s*anje! Kvalifikacije su neregularne

Autor:

Sport

27.02.2018

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački košarkaški reprezentativac Klemen Prepelič žestoko je kritikovao FIBA-u zbog sistema kvalifikacija za SP 2019.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prepelič u čudu posle poraza u Belorusiji

Sve reprezentacije u kvalifikacijama za SP nastupaju bez najboljih igrača, pošto im Evroliga i NBA zabranjuju nastupe za svoje selekcije.

Slovenija, koja je aktuelni evropski šampion, doživela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Mundijal. Slovenci su u gostima poraženi od Belorusije 93:92.

Tragičar meča bio je Prepelič, koji je četiri sekunde pre kraja meča imao dva slobodna bacanja za izjednačenje. On je pogodio samo jedno, a Belorusija je ostvarila veliku pobedu.

- Kvalifikacije su neregularne, hiljadu i jedna stvar se menja u poslednjem trenutku. Ovo je jedno veliko s*anje, ali u njemu smo svi zajedno. Moramo da se prilagodimo ovome, jer ne možemo da na to utičemo - rekao je slovenački košarkaš i nastavio:

- Branite ime šampiona Evrope svaki dan. I svaki dan morate da pokažete da ste najbolji. Ne smete ovo sebi da dopustite. Neki od nas su ovu utakmicu shvatili kao prijateljsku, pa ćemo sada bodove morati da tražimo protiv jačih rivala.

Španija je prva na tabeli grupe A sa sve četiri pobede, Slovenija ima dva trijumfa i dva poraza. Crna Gora i Belorusija imaju po pobedu i po tri poraza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading