Belorusi porazili šampione Evrope!

Autor:

Sport

26.02.2018

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Slovenije poraženi su u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini od Belorusije rezultatom 93:92. Slovencima je to drugi poraz u prvoj rundi kvalifikacija, dok su Belorusi posle tesnog poraza od Španije u prošlom kolu konačno došli do prvog trijumfa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

 Utakmica je od početka bila veoma efikasna i neizvesna pa je prva četvrtina završena rezultatom 24:26 za Slovence. Pred kraj druge četvrtine su aktuelni šampioni Evrope preko Matica Rebeca, Žige Dimeca i trojke Jake Blažiča čak došli do plus devet, ali su to Belorusi istopili za 47:46 na poluvremenu. 

 

 

Devon Sadler je bio najbolji kod pobedničkog tima sa 25 poena, dok je Maksim Salaš imao 20 uz 10 skokova. Jaka Blažič je odigrao kapitensku partiju sa 27 poena, dok je tragičar Prepelič ubacio 17. 

Inače u ovom meču su obe ekipe odlično šutirale za tri, procenat je i jednima i drugima bio preko 40%, ali je Belorusija ključnu prednost napravila u skoku. Domaći su imali 50, a gosti 28 skokova.  

Slovenija sada ima dve pobede i dva poraza, dok je Belorusija na skoru 1-3 i mogla bi da bude izjednačena sa Crnom Gorom ako Crnogorci izgube od Španije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading