RENOVIRAN TIM, ZA NAJVIŠE CILJEVE: Zvezda Meridianbet NAPADA TITULU u Evroligi!

Autor:

Sport

19.08.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delije sa nestrpljenjem očekuju početak košarkaške sezone.

RENOVIRAN TIM, ZA NAJVIŠE CILJEVE: Zvezda Meridianbet NAPADA TITULU u Evroligi!

Foto: KK Crvena zvezda, Starsport, Tanjug/AP, Wikipedia

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet skupili su se u Beogradu gde su odradili kontrolna testiranja pred početak priprema za novu sezonu.

Šabaz Nejpir je dobio dozvolu kluba i trenera da se priključi kasnije, a nedostaju i reprezentativci koji će učestvovati sa svojim nacionalnim selekcijama na Mundobasketu (Majk Tobi, Marko Simonović, Jago Dos Santos Mateus, Dejan Davidovac)

Ono što se do skoro činilo kao san delijama, a sada je srećna realnost, je to da su po prvi put imali priliku da vide Miloša Teodosića u opremi svog voljenog kluba.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Miloš Teodosić

 

Zvezda Meridianbet je potpuno renovirala igrački kadar. Nakon sezone posle koje u klubu ne mogu da budu zadovoljni jer su prepustili primat na Jadranu svom najvećem rivalu, struka u dogovoru sa trenerom je skockala tim koji je spreman za velika dela.

U praksi mora da se pokaže koliko može ovaj sastav, ali su očekivanja čini se veća nego ikada.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović nije se libio da priča o ciljevima na skupštini kluba, a ono što je tada rekao je bacilo najvernije pristalice u trans. Cilj nije samo top 8 faza, već najveći mogući. Zvezda Meridianbet želi da bude šampion Evrope.

Duško Ivanović je pokazao da je strašan trener. Preuzeo je tim koji pod vođstvom Vlade Jovanovića, koji je moramo biti iskreni ipak nedorastao izazovima Evrolige, igrao loše i predviđala se katastrofa. Posložio je kockice iskusni stručnjak, a čini se da je nedostajalo i malo sreće do plasmana u četvrtfinale najboljeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Luka Vildoza je imao uspone i padove, poklopilo se da je lošije partije pružao od kako je u tim stigao njegov sunarodnik Fakundo Kampaco. Situacija oko Kampaca i njegove nemogućnosti registracije za utakmice u Evroligi do marta meseca je takođe uticala na tim. Izgubljene su nesrećno utakmice protiv Albe u Beogradu, već dobijena u Litvaniji protiv Žalgirisa, a isto se desilo i u Atini protiv Panatinaikosa. Zvezda Meridianbet je na kraju završila deseta u nikad neizvesnijoj sezoni.

Duško Ivanović će u novoj sezoni imati tim koji je iskusan na najvišem nivou.

Pojačanja su sva vrhunska, a evo kako to izgleda po pozicijama.

PlEJMEJKERI

Šabaz Nejpir je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, neverovatan strelac i sigurno prva napadačka violina u renoviranom sastavu crveno-belih, a nadopunjavaće se sa Milošem Teodosićem koji je iako u poznim igračkim godinama, mađioničar za čije umeće ne treba trošiti reči.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šabaz Nejpir

 

Doveden je na poziciju organizatora igre i Jago Dos Sants Mateus koji je pružao fenomenalne partije u Ulmu i za reprezentaciju Brazila, a iako mu je ovo prvo iskustvo igranja u Evroligi, nema sumnje da će dati instant doprinos. Šut mu je jako oružje, a iako je nizak, to nadomešćuje izuzetnom brzinom i odličnim fizičkim predispozicijama što se tiče snage.

BEKOVI I NISKA KRILA

Adam Hanga je jedan od najboljih defazivaca u istoriji Evrolige, prošlogodišnji šampion sa Real Madridom i neko ko je doveden da donese iskustvo i mirnoću. Reprezentativac Mađarske može da igra od plejmejkera do niskog krila, čuva sve pozicije, ima dobar šut za tri poena, a jak je i na prodoru. Ukoliko mu se pronađe uloga, može biti izuzetno pojačanje.

Republika

Foto: Starsport

Adam Hanga

 

Rokas Giedraitis je neko ko je u prošlosti zadavao mnogo problema Zvezdi Meridianbet u utakmicama Evrolige, a sada je u njenom sastavu. Izuzetno zahvalan igrač koji pokriva poziciju niskog krila. Odličan šut, kretnja bez lopte, snažan u odbrani, sa tajmingom za skok i napadom na obruč predstavljaće možda i ključnu akvizicuju za ovaj tim.

KRILNI CENTRI I CENTRI

Dejan Davidovac je bio prvo pojačanje Crvene zvezde Meridianbet ovog leta, a ponovo oblači dres tima u kom je doživeo igračku afirmaciju. Deki će mnogo značiti ovom timu, pokriva sve pozicije u timu, zna kako se osvajaju titule i pobeđuje Partizan, tako da su ga delije dočekale raširenih ruku.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Davidovac

 

Majk Tobi je reprezentativac Slovenije i čovek koji sa Lukom Dončićem u paru pravi dar mar protivničkim odbranama iz pik end rola. Sjajno čita igru, ima odličan šut, i u paru sa plejmejkerima koju su na vrhunskom nivou će biti velika pretnja za protivničke odbrane.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majk Tobi

 

Džoel Bolomboj je prekaljeni evroligaški centar koji donosi iskustvo i zaštitu obruča. Prošlu sezonu je proveo u Olimpijakosu, a maltene čitavu svoju karijeru igra Evroligu. Defanzivno mu je zadatak da zaključa reket, veruje se da će to i uraditi.

Marko Simonović dolazi na Mali Kalemegdan direktno iz NBA lige. U paru sa Filipom Petruševim u dresu Mege je pokazao da je ektremno talentovan i da je sa razlogom otišao "preko bare" kao visoki pik prve runde NBA drafta. Iako nije dobio priliku koju je možda zaslužio, u Zvezdu Meridianbet dolazi motivisan i željan igre na najvišem nivou. Marko je prototip modernog centra koji može da pogodi i sa distance, a krasi ga visina i ogroman raspon ruku.

Čelnici kluba su u potrazi za još jednim bekom šuterom i čini se da će to biti prioritet do početka sezone. Mnogo je bilo govorkanja o raznim imenima, a Zvezda Meridianbet je piokazala da ćuti i radi i samo objavi kada završi posao.

Ljudi iz uprave najbolje znaju ko im je potrreban i šta su realne mogućnosti kluba.

Ostaje da se vidi kako će ovaj tim kliknuti i može li da ostvari ogromne ciljeve koji su preed njima.

Kako se VAMA sviđa ovaj tim? Odgovorite u ANKETI.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sveta

19.08.2023 19:08

Samopouzdanja i velikih izjava nikada nije manjkalo. Hajde momci uozbiljite se i napravite nesto ove godine. Ja bih voleo kada bi bilo manje price a vise rezultata.

Neko

22.08.2023 21:00

SKUP ROSTER ALI CE PARTIZAN BITI BOLJI !