LITVANIJA ZEMLJA KOŠARKE? Da, ali dok ne nalete na Srpkinje! Košarkašice u četvrtfinalu Evrobasketa

Autor:

Sport

02.08.2023

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nek strepi Turska

LITVANIJA ZEMLJA KOŠARKE? Da, ali dok ne nalete na Srpkinje! Košarkašice u četvrtfinalu Evrobasketa

Foto: FIBA

Ženska juniorska reprezentacija Srbije deklasirala je vršnjakinje iz Litvanije u osmini finala Evropskog prvenstva za košarkašice do 20 godina - 86:46.

U prvom poluvremenu Srpkinje su fantastičnom odbranom svele suparnice na samo 25% uspešnosti i već tada je bilo jasno da naše dame prolaze dalje, pošto su imale čak 22 poena prednosti (46:24).

U nastavku su izabranice selektorke Dajane Butulije nastavile u istom ritmu, pa je domaća selekcija doživela istinski debakl jer je razlika na kraju iznosila +40 poena u našu korist. Veliki šamar za Litvaniju koja slovi za zemlju košarke poput Srbije.

Mlade nade naše ženske košarke na taj način su pokazale da je iznenađujući poraz od autsajdera Češke rećem kolu grupne faze takmičenja bio samo loš dan.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jovana Spasovski sa 22 poena i 11 skokova, dok ju je sjajno pratila Anđela Marojević sa 16 poena. Dunja Zečević je ubacila 14, a Marina Marčetić i Katarina Knežević po osam poena. Kod Litvanki samo jedna igračica bila dvocifrena poenterski.

U četvrtak na Evrobasketu U20 je dan pauze dan pauze, a  naredni rival juniorkama Srbije biće selekcija Turske tačno u podne. Ukoliko naše dame prebrode i tu prepreku, u polufinalu ih čekaju bolje iz meča Portugalija - Letonija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading