Srpski trener bez konkurencije: SRBI POKORILI CELU EVROPU!

Sport

20.02.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okončana su košarkaška Kup takmičenja širom Evrope. Srbija je još jednom potvrdila da je zemlja košarke, samo što ovoga puta tu tezu nisu opravdali igrači, već treneri koji su zablistali tokom vikenda osvojivši pregršt trofeja.

RepublikaFoto: ACB
Pešić za sedam dana konsolidovao Barsu

Pobeđivali su Svetislav Pešić, Aleksandar Đorđević, Saša Obradović, Dragan Šakota, Dragan Aleksić i Željko Lukajić!

Najviše pažnje izazvao je Kari Pešić, koji je preporodio posrnulu Barselonu. Za samo sedam dana su od prosečne ekipe postali osvajači Kupa kralja, savladavši u velikom finalu najljućeg rivala - Real (92:90).

- Igrali smo protiv Baskonije, trenutno najboljeg tima u Španiji, igrali smo protiv Gran Kanarije na njihovom parketu, na kraju i protiv Reala. Ostaje nam još utakmica sa Golden Stejtom - izjavio je u svom stilu srpski stručnjak nakon što je prigrlio trofej.

Rame uz rame sa Karijem je svakako Dragan Šakota. Iskusni trener je napravio senzaciju u Grčkoj pošto je sa AEK osvojio Kup, a da je pritom savladao Panatinaikos u polufinalu, a potom i Olimpijakos u finalu - 88:83.

RepublikaFoto: Paulaner

Sale Đorđević je sa Bajernom osvojio Kup posle 50 godina nadigravši u finalu berlinsku Albu sa 80:75.

Naši treneri osvojili su trofeje i u dve susedne zemlje. Dragan Aleksić je predvodio Solnok do Kupa Mađarske ubedljivom pobedom nad Sombateljijem u finalu 82:67. S druge strane, Kup Makedonije osvojio je MZT Željka Lukajića trijumfom nad najvećim rivalom Rabotničkim - 76:67.

SRPSKI TRENERI: KUP JE NAŠ

Svetislav Pešić Barselona (Španija)

Aleksandar Đorđević Bajern (Nemačka)

Saša Obradović Lokomotiva (Rusija)

Dragan Šakota AEK (Grčka)

Dragan Aleksić Solnok (Mađarska)

Željko Lukajić MZT (Makedonija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading